Követem Élet + Stílus Álhír terjed arról, hogy a mobiltelefonoktól szarvunk nőhet

Álhír terjed arról, hogy a mobiltelefonoktól szarvunk nőhet

Promóció

Előkerült egy tanulmány, amely azt állítja, a fiatalok nagyobb eséllyel tapasztalnak csontkinövést a koponyájukon a telefonhasználat miatti helytelen testtartás következtében. Kiderült, hogy az egész csak feltételezés, írja a Dazeddigital.

Promóció
- Advertisement -

Egy Queenslandi egyetem két kutatója, David Sahar és Mark Sayers egy betegséget vizsgáltak, ami környezeti, kémiai és genetikai okok hatására kialakuló csontkinövésekkel jár a koponyán. A tanulmányban azt mutatták ki, a fiatalok nagyobb eséllyel tapasztalják a jelenséget, mint a harminc éven felüliek.

Óvatosan a szelfikkel! – Egyre nagyobb a „szelficsuklóban” szenvedők száma

Dr. Levi Harrison egy kaliforniai sportorvos, aki főként a kezet és csuklót érintő traumákkal foglalkozik. A „szelfi csuklót” egy olyan sérülésnek írja le, ami a tökéletes kép érdekében kifeszített, befelé forduló kéztartás miatt alakul ki. Érzéketlenséggel, csiklandozó érzettel járhat, ami éles fájdalommá válhat. Számtalan szelfiből adódó balesetről számolhattunk már be.


Az eredeti, 2016-ban megjelent tanulmány összesen 218, 18 és 30 év közötti alanyt vizsgált, 41 százalékuk rendelkezik kisebb csontkinövéssel a koponyájuk hátulján. A kutatók azt feltételezik, ezt az arányt a megnövekedett gyerekkori mobiltelefonhasználat okozhatja.

Azonban fontos kiemelni, hogy ez csupán spekuláció. A tanulmány nem mérte a telefonhasználatot, kizárólag az alanyok korára és a ritka betegség arányára reflektál.

Nehéz lenne azt állítani, hogy ez a tanulmány megbízható, és a telefonhasználat hatására szarvunk nőhetne. / Fotó: Scientific Reports

A tanulmányt 2018-ban folytatták, négy, 13 és 16 év közötti, csontkinövéses fiút vizsgálva nem találtak kapcsolatot a genetika és a betegség között. A telefonhasználattal sem kapcsolták össze a jelenséget.

Többen kiemelték, hogy a tanulmány több helyen ellentmondásos. Egyszer egy grafikont látunk, amely szerint férfiak kisebb arányban szenvednek a betegségben, azonban a szöveg az ellenkezőjét állítja. Ezen kívül pedig a vizsgált korcsoport is inkonzisztens, egyszer 18 és 29 közötti, később 18 és 30 közötti alanyokat említ.

Megerősítették, hogy elhunyt Bushwick Bill rapper, akinek hamis halálhírét keltették két napja

Bushwick Bill, a Geto Boys tagja 52 évesen, hasnyálmirigyrákban elhunyt, hétfőn. A rapper halálát a szintén Geto Boys-tag, Scarface jelentette be Instagram-oldalán, még vasárnap. Ezt követően a világsajtó is megosztotta oldalán a halálhírt, azonban a fia cáfolta mindezt. – írta Instagram-oldalán Bushwick Bill fia.


Tehát nehéz lenne azt állítani, hogy ez a tanulmány megbízható, és a telefonhasználat hatására szarvunk nőhetne.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3