Követem Élet + Stílus Álhír terjed arról, hogy a mobiltelefonoktól szarvunk nőhet

Álhír terjed arról, hogy a mobiltelefonoktól szarvunk nőhet

Előkerült egy tanulmány, amely azt állítja, a fiatalok nagyobb eséllyel tapasztalnak csontkinövést a koponyájukon a telefonhasználat miatti helytelen testtartás következtében. Kiderült, hogy az egész csak feltételezés, írja a Dazeddigital.

- Advertisement -

Egy Queenslandi egyetem két kutatója, David Sahar és Mark Sayers egy betegséget vizsgáltak, ami környezeti, kémiai és genetikai okok hatására kialakuló csontkinövésekkel jár a koponyán. A tanulmányban azt mutatták ki, a fiatalok nagyobb eséllyel tapasztalják a jelenséget, mint a harminc éven felüliek.

Óvatosan a szelfikkel! – Egyre nagyobb a „szelficsuklóban” szenvedők száma

Dr. Levi Harrison egy kaliforniai sportorvos, aki főként a kezet és csuklót érintő traumákkal foglalkozik. A „szelfi csuklót” egy olyan sérülésnek írja le, ami a tökéletes kép érdekében kifeszített, befelé forduló kéztartás miatt alakul ki. Érzéketlenséggel, csiklandozó érzettel járhat, ami éles fájdalommá válhat. Számtalan szelfiből adódó balesetről számolhattunk már be.


Az eredeti, 2016-ban megjelent tanulmány összesen 218, 18 és 30 év közötti alanyt vizsgált, 41 százalékuk rendelkezik kisebb csontkinövéssel a koponyájuk hátulján. A kutatók azt feltételezik, ezt az arányt a megnövekedett gyerekkori mobiltelefonhasználat okozhatja.

Azonban fontos kiemelni, hogy ez csupán spekuláció. A tanulmány nem mérte a telefonhasználatot, kizárólag az alanyok korára és a ritka betegség arányára reflektál.

Nehéz lenne azt állítani, hogy ez a tanulmány megbízható, és a telefonhasználat hatására szarvunk nőhetne. / Fotó: Scientific Reports

A tanulmányt 2018-ban folytatták, négy, 13 és 16 év közötti, csontkinövéses fiút vizsgálva nem találtak kapcsolatot a genetika és a betegség között. A telefonhasználattal sem kapcsolták össze a jelenséget.

Többen kiemelték, hogy a tanulmány több helyen ellentmondásos. Egyszer egy grafikont látunk, amely szerint férfiak kisebb arányban szenvednek a betegségben, azonban a szöveg az ellenkezőjét állítja. Ezen kívül pedig a vizsgált korcsoport is inkonzisztens, egyszer 18 és 29 közötti, később 18 és 30 közötti alanyokat említ.

Megerősítették, hogy elhunyt Bushwick Bill rapper, akinek hamis halálhírét keltették két napja

Bushwick Bill, a Geto Boys tagja 52 évesen, hasnyálmirigyrákban elhunyt, hétfőn. A rapper halálát a szintén Geto Boys-tag, Scarface jelentette be Instagram-oldalán, még vasárnap. Ezt követően a világsajtó is megosztotta oldalán a halálhírt, azonban a fia cáfolta mindezt. – írta Instagram-oldalán Bushwick Bill fia.


Tehát nehéz lenne azt állítani, hogy ez a tanulmány megbízható, és a telefonhasználat hatására szarvunk nőhetne.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Így reagált Jennifer Aniston, amikor Brad Pitt viccelődött a SAG-gálán

Az amerikai film- és televíziós színészek céhének díjkiosztóját (Screen Actors Guild Awards) vasárnap este tartották, amelyen Jennifer Aniston és Brad Pitt is díjjal távozott.

Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch hemzseg a sztároktól

Wes Anderson legújabb filmje a pletykák szerint több mint négy órás lesz?

Banksy képeiből először nyílik kiállítás Budapesten

Februárban nyílik a budapesti, Banksy képeit bemutató kiállítás The Art of Banky – Without limits néven.

6 dolog, amit az éttermekben nem tisztítanak rendesen

Időnként jólesik, ha elénk teszik az ételt és nem nekünk kell megfőznünk. De tudtad, hogy egy étteremben kétszer akkora a valószínűsége, hogy ételmérgezést kapsz, mint otthon a saját konyhádban?

ez is érdekeltéged
<3