Mike Mills és Alicia Vikander is bizonyította már, hogy helye van a filmiparban. Mindketten átélhették az Akadémia elismerését munkájukért, most pedig egy közös project során létrehoztak egy egészen elképesztő rövidfilmet. A végeredményt bárki megtekintheti YouTube-on.

Hirdetés

Mike Mills 2016-os sikere után, amelyet a Huszadi századi nők című filmjéért kapott, újabb project után kutatott. Miután látta az Ex Machinát Alicia Vikanderrel a főszerepben, már tudta, ki játssza majd története főszerepét. Majd egyik kedvenc zenekara, a The National hatására felhívta a frontembert, Matt Berningert, hogy esetleg készíthetne-e nekik zenei videót.

Részlet az I Am Easy to Find című videóból / Fotó: YoTube

Végül Berninger ötlete volt, hogy valami komolyabbat is létrehozhatnának egy pár perces videónál.

Megadta Dropboxához a hozzáférést, és szabadkezet adott Millsnek, aki 7 számot választott a 15 zeneszám közül.

Ezután írta meg a rendező az I Am Easy to Find című 26 perces rövidfilmet, amely egy nő életét követi nyomon, a születéstől a halálig. A filmben alig hallható párbeszéd és az összes jelentéktelennek tűnő pillanatot megragadja, ahogy a nő halad előre az életében.

Lara Croft: Tomb Raider: Vajon visszasírjuk Angelina Joliet? – Kritika

Lara Croft kétségkívül minden idők egyik legikonikusabb női karaktere. Bár történetei a játékok világában kezdődtek el 1996-ban, viszonylag korán megkapta a bizalmat, hogy átlépjen a filmiparba. 2001-ben Angelina Jolie főszereplésével elkészült a Lara Croft: Tomb Raider, mely kisebb-nagyobb hibái ellenére simán megért egy mozijegyet.

Nehéz koncepció, de Mills úgy gondolta, Vikander elegendő technikai készséggel rendelkezik, hogy eljátsszon különböző korosztályokat smink vagy speciális effektek nélkül.

Emlékszem, amikor megnéztem Ex Machinát, és arra gondoltam, hogy ez a színésznő el tudna játszani egy kutyát, de akár egy fát is

– mondta Mills.

Vikander szintén teljes mellszélességgel beleállt a projectbe, amiről úgy gondolta, hogy élete legszebb forgatókönyve, amit valaha kapott.

Azért jöhetett létre, mert kreatív és mindannyian szenvedélyesen szerettünk volna együtt dolgozni. Az egyik legcsodálatosabb kreatív együttműködés, amiben részt vehettem eddigi karrierem során

– fejezte ki véleményét Vikander.

Jó szórakozást kívánunk!

“I Am Easy To Find” – A Film by Mike Mills / An Album by The National

“I Am Easy To Find,” a short film directed Mike Mills and an album by The National out now.

Hirdetés