Mike Mills és Alicia Vikander is bizonyította már, hogy helye van a filmiparban. Mindketten átélhették az Akadémia elismerését munkájukért, most pedig egy közös project során létrehoztak egy egészen elképesztő rövidfilmet. A végeredményt bárki megtekintheti YouTube-on.

Mike Mills 2016-os sikere után, amelyet a Huszadi századi nők című filmjéért kapott, újabb project után kutatott. Miután látta az Ex Machinát Alicia Vikanderrel a főszerepben, már tudta, ki játssza majd története főszerepét. Majd egyik kedvenc zenekara, a The National hatására felhívta a frontembert, Matt Berningert, hogy esetleg készíthetne-e nekik zenei videót.

Részlet Az I Am Easy To Find Című Videóból / Fotó: Yotube

Végül Berninger ötlete volt, hogy valami komolyabbat is létrehozhatnának egy pár perces videónál.

Megadta Dropboxához a hozzáférést, és szabadkezet adott Millsnek, aki 7 számot választott a 15 zeneszám közül.

Ezután írta meg a rendező az I Am Easy to Find című 26 perces rövidfilmet, amely egy nő életét követi nyomon, a születéstől a halálig. A filmben alig hallható párbeszéd és az összes jelentéktelennek tűnő pillanatot megragadja, ahogy a nő halad előre az életében.

Lara Croft: Tomb Raider: Vajon visszasírjuk Angelina Joliet? – Kritika

Lara Croft kétségkívül minden idők egyik legikonikusabb női karaktere. Bár történetei a játékok világában kezdődtek el 1996-ban, viszonylag korán megkapta a bizalmat, hogy átlépjen a filmiparba. 2001-ben Angelina Jolie főszereplésével elkészült a Lara Croft: Tomb Raider, mely kisebb-nagyobb hibái ellenére simán megért egy mozijegyet.

Nehéz koncepció, de Mills úgy gondolta, Vikander elegendő technikai készséggel rendelkezik, hogy eljátsszon különböző korosztályokat smink vagy speciális effektek nélkül.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Emlékszem, amikor megnéztem Ex Machinát, és arra gondoltam, hogy ez a színésznő el tudna játszani egy kutyát, de akár egy fát is[/perfectpullquote]

– mondta Mills.

Vikander szintén teljes mellszélességgel beleállt a projectbe, amiről úgy gondolta, hogy élete legszebb forgatókönyve, amit valaha kapott.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azért jöhetett létre, mert kreatív és mindannyian szenvedélyesen szerettünk volna együtt dolgozni. Az egyik legcsodálatosabb kreatív együttműködés, amiben részt vehettem eddigi karrierem során[/perfectpullquote]

– fejezte ki véleményét Vikander.

Jó szórakozást kívánunk!

“I Am Easy To Find” – A Film by Mike Mills / An Album by The National

“I Am Easy To Find,” a short film directed Mike Mills and an album by The National out now. For more information and special features, visit https://iameasyt…

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet