Ötven légiutas-kísérő nyilvánosan vetette le egyenruháját Rómában, miután megszüntették az Alitalia légitársaságot. A megkoreografált, csendes demonstrációról videó is készült.

Az Alitalia alkalmazottjainak 70%-a vesztette el az állását

A HuffPost szerint régóta anyagi problémákkal küzdött az évtizedes múlttal rendelkező Alitalia légitársaság. A tavaly létrehozott olasz légitársaság, az ITA vásárolta meg a márkanevet, az Alitalia járatainak egy része már az ő nevük alatt repül.

A szakszervezeti képviselők szerint a 10 ezer alkalmazottból csupán 3 ezret vettek át, ráadásul őket is lényegesen alacsonyabb bérezéssel foglalkoztatják.

Szinkronban vetkőztek a volt légiutas-kísérők

A kialakult helyzet ellen demonstrált ötven volt Alitaliás légiutas-kísérő az egyik római főtéren. Először a céges válltáskájukat, majd szinkronban a kesztyűjüket, kabátjukat, sálukat, az egyenruha felső és alsó részét, a sminket és végül a magassarkújukat is levették.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cristina Sivieri Tagliabue (@cristinastag) által megosztott bejegyzés

Ezt követően percekig álltak csendben, majd ruhájukat összeszedve azt kiáltották, „mi vagyunk az Alitalia!”. Az olasz szakszervezeti képviselők a munkanélküli segély akár öt évre történő meghosszabbítását szorgalmazzák.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet