Újabb súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják az állami vezetők, bírók megölését kérő radikálisokat

Újabb részletek láttak napvilágot az állami vezetők megölését fontolgató radikális csoport letartóztatásáról.

Alkotmányos rend erőszakos megváltoztatását is szerették volna

Letartóztatását indítványozta a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség annak a radikális csoportnak a két vezetőjével szemben, akik állami vezetők, politikusok, bírók megölését kérte a tagjaitól, írja a 24.hu.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a nyomozó ügyészség a kutatások, lefoglalások és gyanúsítotti kihallgatások eredményeként ma újabb gyanúsításokat közölt. A tegnap óta őrizetben lévő elkövetőket az emberölés előkészületének túlmenően az ügyészség ma az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel is meggyanúsította.

Aktívak voltak a közösségi médiában is

A ma közölt megalapozott gyanú lényege szerint a gyanúsítottak létrehozták az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet, egyiküket bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtói hatalom megszervezése volt.
A gyanúsítottak új „alkotmányt” is megfogalmaztak, melynek egyik pontja szerint a társadalom minden tagjának: „mindazzal szemben, aki vagy ami megsérti az alkotmányos alapelvek előző pontokban megfogalmazott értékrendjét, joga és kötelessége a hűtlenség vádja nélkül akár élete árán is ellentmondani és ellenállni.”

Emberölés előkészülete miatt tart a nyomozás

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt folytat nyomozást, amely ügyben ma bűnügyi akciót tartott. A felvétel két ...

A gyanúsítottak részben nyílt, részben konspirált tagságú szervezetet működtettek, amelynek közösségi médiában történő megjelenítéséről gondoskodtak. A gyanúsítottak – az antiszemita nézeteik hangoztatása mellett – az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására konkrét intézkedéseket tettek, amikor tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül közéleti szereplők megölésére hívták fel. A nyomozó ügyészség letartóztatást indítványozott a két vezetővel szemben.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk