Követem Design Állatok vonultak a kifutón a Párizsi Divathéten

Állatok vonultak a kifutón a Párizsi Divathéten

Promóció

A környezetvédelem és a klímakatasztrófa ellen vívott harcban mind érdekeltek vagyunk, ez alól nem kivétel a divatipar sem. A Párizsi Divathéten, Stella McCartney állati jelmezekbe bújtatott modellekkel hívta fel a figyelmet a tudatos, zöld életmód fontosságára. 

Rendhagyó show

Promóció
- Advertisement -

A klímakatasztrófa elleni küzdelem nem csak a szelektív hulladékgyűjtésről és a tüntetésekről szól, de szembesülnünk kell a kapitalizmus által diktált őrült fogyasztóerővel is. Hozzá vagyunk szokva, hogy bármi, amire vágyunk vagy amire szükségünk van, könnyen elérhető és beszerezhető az üzletekben. Ennek folytán nem is realizáljuk, mekkora kárt tehetünk az esztelen vásárlással a környezetünkre. 

Stella McCartney rendhagyó divatbemutatóján állatnak öltözött modellek is felvonulnak a kifutón a Párizsi Divathéten // Forrás: Vogue

Stella McCartney, angol divattervező azonban mindenki vállát megrázta egy kicsit a Párizsi Divathéten bemutatott darabjaival. A műbőr csizmák és műszőr kabátok kereszttüzében ugyanis állatjelmezbe bújtatott modellek is feltűntek a kifutón. 

Mi vagyunk az egyetlen luxusmárka, akik nem ölnek meg állatok egy divatbemutatóért. Ezt szerettem volna kiemelni, de lehetőleg egy vidámabb módon

nyilatkozta Stella McCartney, aki az egyedi showval próbálta meg a résztvevők figyelmét a fogyasztóerő kártékony hatásaira felhívni. 

Stella MycCartney bő nadrágokat, lézervágott műbőr darabokat és kényelmes egyberészeket álmodott új kollekciójába, de a Párizsi Divathét fináléján a kifutón mosolygó tehenek, nyulak, rókák, lovak és krokodilok is megjelentek a ruhaköltemények között. 

Drámai bűbájosság

A siker azonban nem csak az angol divattervezőt illeti, hanem a francia-orosz Ertét is, aki a kollekciót isnpirálta. Stella Mccartney Ertét a véletlennek köszönhetően ismerte meg egy utazása során a repülőgépen. Ekkor Stella még csak tizenkét éves volt. 

Imádom Erté munkáinak színpadiasságát. A belőlük áradó dráma abszolút bűbájos

– mondja Stella. Az angol divattervező legújabb kollekciója valóban ezeket a jegyeket keverte saját egyedi stílusával és formabontó ötletével. 

Bella Hadid ruhájával üzent a párizsi divathét előtt!

Bella Hadidot a kilencvenes évek stílusát idéző szerelésben fotózták le, és úgy tűnik, a 23 éves szupermodell továbbra is kitart a laza utcai szerelések mellett. A párizsi divathét idejére nővérével, Gigivel és édesanyjukkal, Yolanda Hadiddal a Le Royal Monceau hotelben szálltak meg, hogy aztán belevessék magukat az utolsó 2020-as őszi-téli show-kba.

A játékos bemutató tökéletesen összeegyeztethető volt Stella márkájának arculatával, a cég ugyanis kizárólag állatmentes anyagokkal dolgozik. Legtöbb termékük és kiegészítőjük is vegán bőrből vagy műszőrből készül. 

Promóció
ForrásID VICE
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3