A környezetvédelem és a klímakatasztrófa ellen vívott harcban mind érdekeltek vagyunk, ez alól nem kivétel a divatipar sem. A Párizsi Divathéten, Stella McCartney állati jelmezekbe bújtatott modellekkel hívta fel a figyelmet a tudatos, zöld életmód fontosságára. 

Rendhagyó show

A klímakatasztrófa elleni küzdelem nem csak a szelektív hulladékgyűjtésről és a tüntetésekről szól, de szembesülnünk kell a kapitalizmus által diktált őrült fogyasztóerővel is. Hozzá vagyunk szokva, hogy bármi, amire vágyunk vagy amire szükségünk van, könnyen elérhető és beszerezhető az üzletekben. Ennek folytán nem is realizáljuk, mekkora kárt tehetünk az esztelen vásárlással a környezetünkre. 

Stella Mccartney Fashion Show
Stella Mccartney Rendhagyó Divatbemutatóján Állatnak Öltözött Modellek Is Felvonulnak A Kifutón A Párizsi Divathéten // Forrás: Vogue

Stella McCartney, angol divattervező azonban mindenki vállát megrázta egy kicsit a Párizsi Divathéten bemutatott darabjaival. A műbőr csizmák és műszőr kabátok kereszttüzében ugyanis állatjelmezbe bújtatott modellek is feltűntek a kifutón. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mi vagyunk az egyetlen luxusmárka, akik nem ölnek meg állatok egy divatbemutatóért. Ezt szerettem volna kiemelni, de lehetőleg egy vidámabb módon[/perfectpullquote]

nyilatkozta Stella McCartney, aki az egyedi showval próbálta meg a résztvevők figyelmét a fogyasztóerő kártékony hatásaira felhívni. 

Stella MycCartney bő nadrágokat, lézervágott műbőr darabokat és kényelmes egyberészeket álmodott új kollekciójába, de a Párizsi Divathét fináléján a kifutón mosolygó tehenek, nyulak, rókák, lovak és krokodilok is megjelentek a ruhaköltemények között. 

Drámai bűbájosság

A siker azonban nem csak az angol divattervezőt illeti, hanem a francia-orosz Ertét is, aki a kollekciót isnpirálta. Stella Mccartney Ertét a véletlennek köszönhetően ismerte meg egy utazása során a repülőgépen. Ekkor Stella még csak tizenkét éves volt. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Imádom Erté munkáinak színpadiasságát. A belőlük áradó dráma abszolút bűbájos[/perfectpullquote]

– mondja Stella. Az angol divattervező legújabb kollekciója valóban ezeket a jegyeket keverte saját egyedi stílusával és formabontó ötletével. 

Bella Hadid ruhájával üzent a párizsi divathét előtt!

Bella Hadidot a kilencvenes évek stílusát idéző szerelésben fotózták le, és úgy tűnik, a 23 éves szupermodell továbbra is kitart a laza utcai szerelések mellett. A párizsi divathét idejére nővérével, Gigivel és édesanyjukkal, Yolanda Hadiddal a Le Royal Monceau hotelben szálltak meg, hogy aztán belevessék magukat az utolsó 2020-as őszi-téli show-kba.

A játékos bemutató tökéletesen összeegyeztethető volt Stella márkájának arculatával, a cég ugyanis kizárólag állatmentes anyagokkal dolgozik. Legtöbb termékük és kiegészítőjük is vegán bőrből vagy műszőrből készül. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet