Egy madridi bíró rendelte el a híres szürrealista festő kihantolását, miután a 61 éves Maria Pilar Abel Martínez azt állítja, Dali a biológiai apja.

A hölgy szerint anyja a művész közeli szomszédságában élt, a titkos viszony 1955-ben szövődött kettejük között. Martínez már 2007-ben kétszer próbálkozott apasági teszttel, ám az eredményeket sosem kapta meg. Egy, a spanyol El Mundo-nak adott interjújában pedig azt nyilatkozta, annyira hasonlít állítólagos apjára, hogy az egyetlen dolog, ami hiányzik róla, az a bajusz.

Dali2

A világ emblematikus művészeinek egyike egyébként – dacára annak, hogy sokszor hangoztatta, hogy a szépségükön kívül semmi más nem érdekli a nőkben – házas ember volt: még 1929-ben ismerkedett meg, majd 1934-ben össze is házasodott azzal a Gala Dalival, aki korábban Paul Éluard francia szürrealista költő feleségeként, később pedig Dali menedzsereként és múzsájaként lett különösen ismert. Gyerekük nem született, egyes találgatások szerint ráadásul Dali impotens volt. Gala 1982- ben halt meg.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet