A koronavírus-járvány alatti álmokat gyűjti a London Múzeum

A koronavírus-járvány alatti álmaik megosztására kérte fel a brit főváros lakóit a London Múzeum , amely a kanadai Nyugat-Ontariói Egyetemmel együttműködve nyitja meg gyűjteményét az álmok előtt.

A beszámolók kutatási célokra is felhasználhatók lesznek

Foteini Aravani, a London Múzeum digitális tartalommal foglalkozó kurátora szerint a Guardians of Sleep, azaz Álmok őrzői elnevezésű projekt a múzeum azon törekvései közé tartozik, hogy elmesélje, miként élte meg a brit főváros a járványt – írja a The Guardian

Az alvás – és az alvásmintánk – volt az egyik első dolog, amely csaknem azonnal megváltozott a lezárásokat követően

– mondta Aravani, hozzátéve, hogy a kezdeményezéssel arra akarnak rávilágítani, hogy a járvány milyen mértékben befolyásolja az emberek tudatalattiját, az álmok világát.

A világjárvány megváltoztatta álmainkat is

Azok a londoniak, akik szeretnének részt venni a múzeum projektjében, január 15-ig küldhetik el e-mailben az álmaikat. Az online interjúkra várhatóan februárban kerül sor. Aravani szerint a múzeumok mindig is gyűjtöttek álmokat, ám nem első kézből származó beszámolók, hanem legtöbbször festmények, rajzok formájában.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A projekt keretében nem fogják értelmezni vagy elemezni az álmokat, de kutatási célokra felhasználhatóak lesznek a beszámolók. A kutatók világszerte vizsgálják, hogy a járvány miként befolyásolja az emberek gondolatait alvás közben. A londoni Mária Királynő Egyetem munkatársa, Valdas Noreika, aki épp egy ilyen témájú tanulmányon dolgozik, üdvözölte a múzeum projektjét.

Már most vannak arra utaló előzetes adatok, hogy a koronavírus-járvány megváltoztatta az alvásmintáinkat és az álmaink tartalmát. Az emberek például több dühöt és szomorúságot kifejező szót használnak a beszámolóikban, valamint gyakran tesznek említést szennyezettségről és tisztaságról

– jegyezte meg a szakember.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból