Olvasom Álolvasókat hozott létre a könyvtáros, hogy megmentse a jobb...

Álolvasókat hozott létre a könyvtáros, hogy megmentse a jobb könyveket

Promóció

Chuck Finley, az East Lake Megyei Könyvtár egyik leglelkesebb olvasója, tavaly egymaga alig 9 hónap alatt 2361 könyvet kölcsönzött ki, majd vitt vissza, jellemzően néhány óra eltelte után.

Promóció
- Advertisement -

Chuck – aki a California Angels baseball csapatának egykori dobójáról kapta a nevét – valójában fikció, ő csak a könyvtár egyik vezető alkalmazottja, George Dore agyának szüleménye, és egyedül a bibliotéka számítógépes rendszerében létezik.

Dore azért hozta létre az álolvasó Chuckot, Chuck pedig azért kölcsönzött ki ilyen sok könyvet, hogy megmentse azokat a leselejtezéstől. A főszabály szerint amelyik könyvet nem kölcsönzik ki egy vagy két évig, az kikerül a rendszerből.

Egy névtelen bejelentő miatt keletkezett a galiba:

az illetékes ügyész bejelentés alapján kezdte átvizsgálni a környező könyvtárak nyilvántartásait, és bukkant rá Chuck turpisságaira.

Az alkalmazottak – Dore és segítője – azzal védekeztek házon belül, hogy ők csak meg akarták óvni a köteteket a leselejtezéstől, mert meggyőződésük szerint azok nemsokára nagyon népszerűek lesznek, és csak drágább lesz majd újra beszerezni őket.

Komoly vizsgálat volt, mert az East Lake Könyvtárral egy adatbázis alapján működő könyvtárak esetében támogatások aránya is múlik a kikölcsönzések számán.

Viszont pont a megyei könyvtár esetében ez nem áll fenn, Dore és asszisztense akciójának tehát tényleg nem volt gazdasági indítéka. A renitens könyvtárost egy asszisztensével együtt felfüggesztették az ügy miatt, de most úgy fest, a kirúgást megússzák.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3