Követem Élet + Stílus Álommeló: könyvesbolti eladót keresnek a Maldív-szigetek luxusüdülőjébe

Álommeló: könyvesbolti eladót keresnek a Maldív-szigetek luxusüdülőjébe

Promóció

A lakatlan szigeten működő könyvesbolt eladója bloggerként és kultúranimátorként is funkcionál a nyaralók között.

Ezt a munkát is el kell végeznie valakinek

Promóció
- Advertisement -

Itt az ősz, a sötétség és hamarosan nyakunkon a hideg, ráadásul a koronavírus is sosem látott erővel tombol. Ki ne szeretne elmenekülni innen egy covidmentes lakatlan szigetre, ahol kristálytiszta az óceán, vakítóan fehér homokos a part, ahol mindig ragyog a nap? Két strandolás között pedig bevethetjük magunkat egy hűs könyvesboltba a legújabb nyári olvasmányok közé. Mindezért még fizetnének is.

A Barefoot Bookseller irodája a Maldív-szigeteken / Fotó: Barefoot Bookseller Instagram

A lehető legjobbkor tette közzé álláshirdetését a Maldív-szigetekhez tartozó Kunfunadhoo-sziget luxus öko-üdülőkomplexusa, a Soneva Fushi, amely könyvesbolti eladót keres október végétől jövő év Húsvétjáig.

SONEVA FUSHI MALDIVES: phenomenal resort (review)

Read my review of Soneva Fushi here: https://theluxurytravelexpert.com/2018/05/16/soneva-fushi-review/ Get a FREE UPGRADE at Soneva Fushi: https://theluxuryt…

„A Maldív-szigetekről gyakorlatilag eltűnt a vírus, és az általunk üzemeltetett üdülő saját klinikával és szigorú biztonsági előírásokkal rendelkezik, tehát nagyon biztonságos” – jelentette ki Philip Blackwell, az Ultimate Library ügyvezető igazgatója.

Egy budapesti antikvárium kialakított egy szekciót, ahol a NER ideológiájába illő könyveket lehet venni

A Múzeum Antikvárium webáruházában kialakítottak egy szekciót a Szocreál műfaj alatt, ahol olyan könyveket találni, amelyek ideológiailag beleillenek a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe (NER), vette észre a Pesti Hírlap . Számtalan Wass Albert- és Tormay Cecil-kötet is fellelhető. Noha nem okoz meglepetést, de az a Nyírő József könyvei is megtalálhatók, akinek az új Nemzeti Alaptantervbe való beemelése nagy port kavart.

Cége látja el könyvekkel az üdülőterületeket szerte a világban, és a Soneva Fushi területén lévő kis könyvesboltot is ők üzemeltetik, amely méltán kerülhetne be a világ legmenőbb könyvesboltjai közé.

Összetett és változatos munkakör

Amikor az előző könyvtárost kereste az üdülőfalu, Blackwell többezer jelentkező közül válogathatott, írja a The Guardian.

🌴APPLICATIONS NOW OPEN FOR BAREFOOT BOOKSELLER 2020! 🌴 Could you be our next Barefoot Bookseller? Do you have proven experience in publishing or bookselling? Fancy getting away from it all to sell books on a desert island in the Maldives? Are you passionate about reading, an excellent communicator and love writing? If this sounds like you then you’d be perfect for our Barefoot Bookseller 2020. Follow the link to the website to apply for the role. Please make sure you read the terms and conditions before applying. Please note that you must fill in the form in the bio for your application to be considered. 📷: @julesandbeyond 🌎: @discoversoneva

No Description

„A Fehér Ház sajtósától kezdve filmrendezőkig terjedt a jelentkezők skálája, jogászok, IT vezetők, nyugdíjas könyvtárosok mind arra vágytak, hogy kiszakadjanak a hétköznapokból. Olyan munkatársat keresünk, akinek van könyvesbolti eladói tapasztalata. Szeretni kell hozzá könyveket eladni és szeretni kell az embereket. És persze képben kell lenni a könyvekről. Legyen egyben elég kalandvágyó is a jelölt, mert itt nem nyolc órán át ücsörög az ember a boltban, hanem ki kell menni a nyaralók közé, segíteni kell nekik kiválasztani a megfelelő nyári olvasmányt. A szabadidős olvasás is úgy működik, mint egy izom, amit általában elhanyagolunk, amikor nem vagyunk szabadságon” – sorolta a jelölttel szembeni követelményeket a főnök.

Ezek voltak a legnépszerűbb könyvek a karantén idején az Amazon szerint

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy egy felmérés szerint a britek többet olvasnak a karantén ideje alatt, egészen pontosan 41%-kal. A kutatásból kiderült, leginkább a krimi és a sci-fi, valamint a disztópikus művek a legnépszerűbbek. Nem csoda, hiszen két éve kvázi megjósolta a Severance című könyv a koronavírus-járványt.

Az álláshirdetés előírja továbbá a magasszintű szóbeli és írásbeli angol nyelvtudást. Ezen túl jó íráskészséggel kell rendelkezni, mert szintén a munkakörhöz tartozik a sziget életéről szóló hírlevelek összeállítása és szórakoztató blogbejegyzések írása a Barefoot Bookseller blogba. Továbbá workshopokat és rendezvényeket is kell tudni szerveznie és levezényelnie az ideális jelöltnek, mindezt önálló munkavégzés mellett.

Fergeteges kalandok sora várt, ahol megismerkedhettem rengeteg új dologgal, új képességekre és új barátokra tettem szert. A családomat és a barátaimat 10 ezer kilométerre hátrahagyva egy számomra új közösségbe csöppentem az Indiai-óceán közepén egy apró szigeten. Feszegettem a határaimat és ezáltal új oldalamról ismerhettem meg magam

– írta az előző könyvesbolti eladó, Chrissy Ryan a Maldív-szigeteken töltött időszakról.

Non-fiction beach reading list: 1. How to Talk About Places You’ve Never Been by Pierre Bayard 2. The Secret Life of Sleep by Kat Duff 3. A Little History of the World by EH Gombrich 4. The New Silk Roads by Peter Francopan #bookstagram #book #books #bookshelf #bookclub #amreading #ocean #beach #beachreads #travelgram #sonevafushi #discoversoneva #barefootbookseller #travel #travelblogger #travelphotography #sun #sea #suspiciousparents

No Description

Ha mégsem sikerülne megkapni az állást, léteznek még további álommelók is: érdemes megnézni, hátha megüresedett a kutyasimogató pozíció Dallasban vagy keresnek-e csokikóstolót a Milkához.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3