Álommeló: könyvesbolti eladót keresnek a Maldív-szigetek luxusüdülőjébe

A lakatlan szigeten működő könyvesbolt eladója bloggerként és kultúranimátorként is funkcionál a nyaralók között.

Ezt a munkát is el kell végeznie valakinek

Itt az ősz, a sötétség és hamarosan nyakunkon a hideg, ráadásul a koronavírus is sosem látott erővel tombol. Ki ne szeretne elmenekülni innen egy covidmentes lakatlan szigetre, ahol kristálytiszta az óceán, vakítóan fehér homokos a part, ahol mindig ragyog a nap? Két strandolás között pedig bevethetjük magunkat egy hűs könyvesboltba a legújabb nyári olvasmányok közé. Mindezért még fizetnének is.

maldiv szigetek konyvesbolti elado
A Barefoot Bookseller irodája a Maldív-szigeteken / Fotó: Barefoot Bookseller Instagram

A lehető legjobbkor tette közzé álláshirdetését a Maldív-szigetekhez tartozó Kunfunadhoo-sziget luxus öko-üdülőkomplexusa, a Soneva Fushi, amely könyvesbolti eladót keres október végétől jövő év Húsvétjáig.

SONEVA FUSHI MALDIVES: phenomenal resort (review)

Read my review of Soneva Fushi here: https://theluxurytravelexpert.com/2018/05/16/soneva-fushi-review/ Get a FREE UPGRADE at Soneva Fushi: https://theluxuryt…

„A Maldív-szigetekről gyakorlatilag eltűnt a vírus, és az általunk üzemeltetett üdülő saját klinikával és szigorú biztonsági előírásokkal rendelkezik, tehát nagyon biztonságos” – jelentette ki Philip Blackwell, az Ultimate Library ügyvezető igazgatója.

Egy budapesti antikvárium kialakított egy szekciót, ahol a NER ideológiájába illő könyveket lehet venni

A Múzeum Antikvárium webáruházában kialakítottak egy szekciót a Szocreál műfaj alatt, ahol olyan könyveket találni, amelyek ideológiailag beleillenek a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe (NER), vette észre a Pesti Hírlap . Számtalan Wass Albert- és Tormay Cecil-kötet is fellelhető. Noha nem okoz meglepetést, de az a Nyírő József könyvei is megtalálhatók, akinek az új Nemzeti Alaptantervbe való beemelése nagy port kavart.

Cége látja el könyvekkel az üdülőterületeket szerte a világban, és a Soneva Fushi területén lévő kis könyvesboltot is ők üzemeltetik, amely méltán kerülhetne be a világ legmenőbb könyvesboltjai közé.

Összetett és változatos munkakör

Amikor az előző könyvtárost kereste az üdülőfalu, Blackwell többezer jelentkező közül válogathatott, írja a The Guardian.

Повторюсь!!!Очень интересный и очень захватывающий сезон нас ждёт впереди,потому что интерес к фигурному катанию растёт не по дням,а по часам!И это очень здорово!!!!!

No Description

„A Fehér Ház sajtósától kezdve filmrendezőkig terjedt a jelentkezők skálája, jogászok, IT vezetők, nyugdíjas könyvtárosok mind arra vágytak, hogy kiszakadjanak a hétköznapokból. Olyan munkatársat keresünk, akinek van könyvesbolti eladói tapasztalata. Szeretni kell hozzá könyveket eladni és szeretni kell az embereket. És persze képben kell lenni a könyvekről. Legyen egyben elég kalandvágyó is a jelölt, mert itt nem nyolc órán át ücsörög az ember a boltban, hanem ki kell menni a nyaralók közé, segíteni kell nekik kiválasztani a megfelelő nyári olvasmányt. A szabadidős olvasás is úgy működik, mint egy izom, amit általában elhanyagolunk, amikor nem vagyunk szabadságon” – sorolta a jelölttel szembeni követelményeket a főnök.

Ezek voltak a legnépszerűbb könyvek a karantén idején az Amazon szerint

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy egy felmérés szerint a britek többet olvasnak a karantén ideje alatt, egészen pontosan 41%-kal. A kutatásból kiderült, leginkább a krimi és a sci-fi, valamint a disztópikus művek a legnépszerűbbek. Nem csoda, hiszen két éve kvázi megjósolta a Severance című könyv a koronavírus-járványt.

Az álláshirdetés előírja továbbá a magasszintű szóbeli és írásbeli angol nyelvtudást. Ezen túl jó íráskészséggel kell rendelkezni, mert szintén a munkakörhöz tartozik a sziget életéről szóló hírlevelek összeállítása és szórakoztató blogbejegyzések írása a Barefoot Bookseller blogba. Továbbá workshopokat és rendezvényeket is kell tudni szerveznie és levezényelnie az ideális jelöltnek, mindezt önálló munkavégzés mellett.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Fergeteges kalandok sora várt, ahol megismerkedhettem rengeteg új dologgal, új képességekre és új barátokra tettem szert. A családomat és a barátaimat 10 ezer kilométerre hátrahagyva egy számomra új közösségbe csöppentem az Indiai-óceán közepén egy apró szigeten. Feszegettem a határaimat és ezáltal új oldalamról ismerhettem meg magam[/perfectpullquote]

– írta az előző könyvesbolti eladó, Chrissy Ryan a Maldív-szigeteken töltött időszakról.

Non-fiction beach reading list: 1. How to Talk About Places You’ve Never Been by Pierre Bayard 2. The Secret Life of Sleep by Kat Duff 3. A Little History of the World by EH Gombrich 4. The New Silk Roads by Peter Francopan #bookstagram #book #books #bookshelf #bookclub #amreading #ocean #beach #beachreads #travelgram #sonevafushi #discoversoneva #barefootbookseller #travel #travelblogger #travelphotography #sun #sea #suspiciousparents

No Description

Ha mégsem sikerülne megkapni az állást, léteznek még további álommelók is: érdemes megnézni, hátha megüresedett a kutyasimogató pozíció Dallasban vagy keresnek-e csokikóstolót a Milkához.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból