Svájcban élő Amador Buda, zongoraművész művésztársával Monoron tart jótékonysági koncertet, a bevételt a nagykátai leégett iskola rekonstrukciójára ajánlották fel.

A nagykátai, Váci Mihály Katolikus Iskola tetőszerkezete novemberben gyulladt ki, a tűz okozta kárt több száz milliósra becsülik. Az iskolaépület újjáépítéséért többen összefogtak már, ehhez csatlakozott most Amador Buda, aki a kilencvenes években kisdiák volt az intézményben, írjaBlikk.

Buda február 11-én ad zongoraestet az iskola volt tanulója és művésztársa, Gracia Steinemann oldalán a monori Vigadóban, ahol Liszt, Bartók, Sosztakovics és Debussy műveit játsszák.

Decemberben Eperjes Károly, Palkó László, Nemcsák Károly és Agárdi László művészek tartottak jótékonysági előadást az iskola mielőbbi átadása érdekében. 

Az iskolaépület újjáépítésére, újbóli felszerelésére az önkormányzat alapítványi alszámlát is nyitott, amelyre eddig mintegy 21 millió forint gyűlt össze egyéni és vállalkozói adakozásból, valamint számtalan civil kezdeményezés támogatta, illetve támogatja az alapítványi célokat. Ennek egyik eseménye most a monori koncert, amit örömmel üdvözlünk, s hálásak vagyunk érte Budának, aki kedves tanítványunk volt – mondta az igazgató.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet