A dubaji 2020-as Expon egy új, női vezetés alatt álló platform is megjelenik, amit nem is akárki, Amal Clooney, George Clooney jogász felesége fog támogatni.

Pavilon a nők jogaiért

Manapság igen nagy fókuszba került a nemek köti különbség megteremtésének igénye. Nőnapon több híresség és közéleti szereplő is felhívta a közösségi média fogyasztók figyelmét, milyen égető szükség lenne a férfiak és nők közti ellentétek felszámolására.

Amal Clooney
Amal Clooney, A Nők Pavilonjának Legújabb Támogatója // Fotó: Femcafe

Az Expon megjelenő új szervezet, a Nők Pavilonja is erre a témára helyezi majd a hangsúlyt. A Cartier által támogatott fellépők olyan nők és férfiak történeteit tárják majd nagyközönség elé, akik jelentőset tettek a nemi egyenlőség megvalósulásáért. 

A projekt rávilágít a nők társadalomra tett hatására, a megszámolhatatlan sikerükre, amik a jelenben és a múltban is nagy hatást gyakorolnak a gazdaságra és a közösségekre. 

A pavilon művészeknek, tudósoknak és vezetőknek is helyet kínál majd.

Clooney is a támogatók között

Nem véletlen, hogy az emberi és nemzetközi jogokra szakosodott Amal Clooney is megjelenik a támogatók közt. Munkája mellett nagy hangsúlyt fektet a női jogok fontosságára és feltétlen szükségességére is. Clooney a projektről és a támogatás módjáról azonban semmilyen részletet nem árult még el, ahogy Phumzile Mlambo-Ngcuka, a UN Women végrehajtási vezetője sem. Mlambo-Ngcuka szintén résztvevője az Expo új projektjének. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az Expo 2020 Nők Pavilonjával együtt dolgozva a Cartier a női sorsokat és hivatásokat ünnepli. Ezt a globális politikai vezetőktől elkezdve egészen a helyi közösségek biznisz fejeiig teszi, ezzel biztosítva egy világméretű platformot, ami segít felismerni a nők befolyását és jelentőségét a társadalomra nézve [/perfectpullquote]

olvasható a Cartier sajtóközleményében. 

Elgondolkotató üzenetekkel ünnepelték közéleti szereplőink a nőnapon

Így ünnepelték közéleti szereplőink a nőnapon Cara Delevigne a védelem nevében Az amerikai modell nem csupán a nők sikereire hívta fel a figyelmet, ugyanis az ő március 8-ja nem elsősorban a neme iránti büszkeségről, sokkal inkább annak védelméről szólt. – írja posztjában.

A 2020-as közép-keleti Expo 25 millió látogatóra számít, az érkezők 70%-a a számítások szerint az Egyesült Arab Emírségeken kívüli területről érkezik majd. Az idei nemzetközi Expo amúgy az elmék összekapcsolódására és a jövőtervezés témájára épül. A kiállítás október 20-án veszi kezdetét és egészen 2021. április 10-ig ad helyet a különböző pavilonokban magukat bemutató szervezeteknek.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet