Olvasom Egyesülten tüntetnek a könyvárusok az Amazon ellen

Egyesülten tüntetnek a könyvárusok az Amazon ellen

Promóció

Az Amazon alvállalata, az antik könyvekkel foglalkozó AbeBooks kizárta a magyar, orosz, cseh és dél-koreai könyvárusokat. Az eset hatására számtalan ország könyvárusai kezdték bojkottálni az oldalt.

Promóció
- Advertisement -

Antikváriusok százai sztrájkolnak az Amazon döntése miatt, miszerint kivonul számos országból. A könyvárusok úgy gondolják, a visszavonulás helyi vállalkozásokat tehet tönkre. Az AbeBooks Magyarország, Csehország, Dél-Korea és Oroszország eladóival közölte indoklás nélkül, hogy a cég november 30-ától nem támogatja bizonyos országok antikvárusait.

Evija Laivina megmutatja, miért nem érdemes minden sz_rt megrendelni az Amazonról / ContextUs

Van egy fotográfus, aki meg is rendelte ezeket a vackokat, és le is fotózta őket. Borzasztó az emberi hülyeség, nemde? De.

A közlemény teljesen váratlanul érte az érintetteket, hatására több alkalmazottól kell majd megszabadulniuk. Emellett több antikvárium számára az AbeBooks volt az egyetlen terep az idegennyelven íródott könyvek árusítására.

Két cseh könyvárus kapcsolatba lépett a Nemzetközi Antikvárius Szövetséggel, ami mozgósította tagjait. A brit Simon Beattie állt elő a szimpátiatüntetés ötletével. Jelenleg körülbelül 2,6 millió könyv vált „ideiglenesen nem elérhetővé” az oldalon. A sztrájkban több, mint 460 eladó vesz részt 26 különböző országból.

November 30-a után továbbra is bármely ország lakosai vásárolhatnak az oldalról, de a négy ország eladóit érinteni fogja az új fizetési rendszerre való átállás. Sajnáljuk, hogy nem tudjuk tovább kiszolgálni az összes árusítót

 – nyilatkozta az AbeBooks egy szóvívője a The Guardiannek.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3