Az Amazon Alexa applikáció lehetővé teszi, hogy csupán hanggal irányíthatóak legyenek okoseszközeink, nyomógombok nélkül is.

Az Alexa kéz nélküli irányítást tesz lehetővé

Az Amazon platform az újítások élharcosa, elindította a kiszállító robotokkal történő házhoz szállítást, felveszi a versenyt a Spotify alkalmazással és belevágott A Gyűrűk Ura-tévésorozat legyártásába is. Ezen kívül az Amazon folyamatosan harcol az ebook másolókkal is, akik a weboldalról lopják és sokszorosítják az ott kapható kiadványokat. 

Az Amazon egy kis újítást vitt az Alexa applikációba az iOS és Android rendszereken. Ennek köszönhetően nem lesz szükség többé arra, hogy a hangutasításokhoz nyomva tartsuk a képernyőn a kék gombot, írja a The Verge. Ez a szolgáltatás csak akkor működik, ha folyamatosan fut a program és meg van nyitva a telefonon.

Amazon
Amazon Alexa / Fotó: Amazon

Az Amazonon számos olyan okostelefon található, amelyeken tökéletesen futtatható az Alexa, mint amilyen a OnePlus, a Motorola vagy a Sony termékei. A program elindításához elegendő a „Hey, Siri, nyisd meg az Alexa appot” utasítást kiadni az okostelefonnak és az applikáció elindul. Ha van beépített arcfelismerés, akkor hozzá sem kell érni a telefonhoz.

Már Windows-on is elérhető

A hangalapú irányítás hasznos azoknak a felhasználóknak, akik mindkét keze foglalt, illetve a mozgáskorlátozottak számára is könnyebbséget biztosít.

Az Amazonon egy randi appokat parodizáló alkalmazás dobtak piacra

Az Amazonon egy randi appokat parodizáló alkalmazást dobtak piacra Viccnek szánták az alkotók! Egy fiatal, kreatív csapat Los Angelesből úgy gondolta, tud még újat mutatni ezen a téren, és megalkották a digitális randizós applikációk méltó konkurenciáját az Amazon Dating-et, írja a Dazed .

A Windows alapú számítógépeken a múlt év óta elérhető az Alexa, illetve az Amazon zenei szolgáltatásán is kivitelezhető, hogy csupán hanggal lehessen elindítani a zeneszámokat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk