Az Amazon kiszállítórobottal állt elő – Veszélyben a futár szakma?

Több startup, de a Domino’s Pizza és a PepsiCo is kísérletezett már a robot általi kiszállítással. Most az Amazon lépett be a játékba az Amazon Scout névre keresztelt kiszállítórobotjával.

A robot dizájnja a The Verge szerint majdnem azonos egy észtországi startup, a Starship Technologies eszközeivel. Hat kerék és elektromos akkumulátor segítségével sétatempóban tud mozogni.

Amazon Scout

Amazon Scout is a fully-electric delivery system from Amazon designed to safely get packages to customers using autonomous delivery devices. Learn more: http…

Egyelőre hat robotot tesztelnek Washington állam egyik szomszédságában. A csomagokat nappali órákban szállítják hétköznapokon.

A tesztüzem alatt emberek felügyelik majd a robotok munkáját. Az Amazon ezzel akarja biztosra venni, a robotok képesek biztonságosan navigálni a gyalogosok, háziállatok és bármilyen útjukba kerülő akadály között.

Evija Laivina megmutatja, miért nem érdemes minden sz_rt megrendelni az Amazonról / ContextUs

Van például egy ilyen rózsaszín orr-emelő szerkezet, ami egyébként az orrnyerget is szűkíti. Úgy néz ki, mintha kereszteztek volna egy Barbie-kiegészítőt és egy nőgyógyászati segédeszközt. Ahogy az lenni szokott, a termékeknél már csak a kommentek a viccesebbek. “Ez városiak orrán is működni fog?” A skót Evija Laivina megrendelte magának ezeket a rózsaszín orr-emelőket Beauty Warriors projektjéhez.


Más cégek az egész világon hasonló próbautakat szerveznek egyetemi kampuszokon és irodai komplexumok környékén. Ezek az elzártabb területek biztonságosabb környezetet nyújtanak a gépek esetleges hibáinak. Az önvezető autóknál egyértelműen kisebb kockázatokkal járnak a kiszállítórobotok, és talán az Amazon Scout a kiszállítás jövőjét alapozza meg.

legolvasottabb

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból