Követem Élet + Stílus Az Amazon kiszállítórobottal állt elő – Veszélyben a futár...

Az Amazon kiszállítórobottal állt elő – Veszélyben a futár szakma?

Promóció

Több startup, de a Domino’s Pizza és a PepsiCo is kísérletezett már a robot általi kiszállítással. Most az Amazon lépett be a játékba az Amazon Scout névre keresztelt kiszállítórobotjával.

Promóció
- Advertisement -

A robot dizájnja a The Verge szerint majdnem azonos egy észtországi startup, a Starship Technologies eszközeivel. Hat kerék és elektromos akkumulátor segítségével sétatempóban tud mozogni.

Amazon Scout

Amazon Scout is a fully-electric delivery system from Amazon designed to safely get packages to customers using autonomous delivery devices. Learn more: http://amazon.com/scout

Egyelőre hat robotot tesztelnek Washington állam egyik szomszédságában. A csomagokat nappali órákban szállítják hétköznapokon.

A tesztüzem alatt emberek felügyelik majd a robotok munkáját. Az Amazon ezzel akarja biztosra venni, a robotok képesek biztonságosan navigálni a gyalogosok, háziállatok és bármilyen útjukba kerülő akadály között.

Evija Laivina megmutatja, miért nem érdemes minden sz_rt megrendelni az Amazonról / ContextUs

Van például egy ilyen rózsaszín orr-emelő szerkezet, ami egyébként az orrnyerget is szűkíti. Úgy néz ki, mintha kereszteztek volna egy Barbie-kiegészítőt és egy nőgyógyászati segédeszközt. Ahogy az lenni szokott, a termékeknél már csak a kommentek a viccesebbek. “Ez városiak orrán is működni fog?” A skót Evija Laivina megrendelte magának ezeket a rózsaszín orr-emelőket Beauty Warriors projektjéhez.


Más cégek az egész világon hasonló próbautakat szerveznek egyetemi kampuszokon és irodai komplexumok környékén. Ezek az elzártabb területek biztonságosabb környezetet nyújtanak a gépek esetleges hibáinak. Az önvezető autóknál egyértelműen kisebb kockázatokkal járnak a kiszállítórobotok, és talán az Amazon Scout a kiszállítás jövőjét alapozza meg.

Promóció
ForrásThe Verge
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3