Az Amazon védi döntését Woody Allen filmjeinek elutasítása ügyében

Woody Allen aláírt egy négy film bemutatásáról szóló szerződést az Amazonnal, azonban a stúdió visszavonta a bemutatást. A rendező beperelte a stúdiót, az továbbra is kiáll döntése mellett, írja az NME.

Az Amazon azután jegelte az Allen-filmeket, miután újra előkerültek a rendezőt ért vádak, miszerint molesztálta fogadott lányát, Dylan Farrow-t. Allen mindig tagadta a vádakat, rendőrségi nyomozás is volt az ügyben, de nem tartóztatták le.

Elkészült Woody Allen új filmje, de nem kapott zöld utat

Az új 2016-ban. Woody Allen-moziban A Rainy Day in New York-ot még ez évben vetítették volna. Ám csütörtökön bejelentették, hogy “semmiféle bemutató dátumot nem tűztek ki,” értesült a The Guardian . Timothée Chalamet és Selena Gomez is szerepel. A rendező egy 5 filmre szóló megállapodást írt alá az Amazon Studios-szal Az Amazon arról nem nyilatkozott, hogy mi áll a döntés hátterében.


Woody Allen 68 millió dollárt követel a kereset szerint a stúdiótól, amiért az nem hajlandó bemutatni a már elkészült A Rainy Day In New Yorkot. Az Amazon az ügy felülvizsgálását kéri a bíróságtól, azt állítva, a kapcsolat megszakítása a rendezővel teljesen jogos volt. A stúdió kiemelte a rendező kommentárjait, amiket a Harvey Weinsteint ért vádakkal kapcsolatban tett, amik azt sugallták, Allen nem értette meg a problémák jelentőségét.

Allen szimpátiáját fejezte ki az áldozatok és Weinstein iránt egyaránt. Emellett arról is beszélt, hogy nem szeretne egy olyan atmoszférát, amelyben minden férfinak az irodában, aki rákacsint egy nőre, hirtelen ügyvédet kellene fogadnia. Woody Allen azzal is vádolta Dylan Farrow-t, hogy a Metoo-mozgalmat használja figyelemfelkeltésre, miután megismételte az abúzus vádjait Allen ellen.

Woody Allen már be is perelte az Amazont, 19 milliárdot követel

A 83 éves rendező több mint 68 millió dolláros (19 milliárd forint) kártérítést követel az Amazon stúdiótól, amely szerinte ki akar hátrálni abból a szerződésből, amit több filmre kötött vele – ismertette a BBC News. Az Amazonnál korábban Allen két filmje jelent meg és a Crisis in Six Scenes című tévésorozatát is forgalmazták.


A stúdió úgy látja, a rendező megjegyzései lehetetlenné tették, hogy az Amazonnak bármilyen előnye származzon a négy film bemutatásából, annak ellenére, hogy állításuk szerint már kifizettek 10 millió dollár előleget a rendezőnek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból