Chuck Norris, Clint Eastwood és Morgan Freeman is szerepel a listán. Hollywood nagyjai, mielőtt belevetették magukat a színészetbe, különböző munkákból fizették a számláikat. Tudjuk, hogy Jennifer Aniston pincérnőként dolgozott a Jóbarátok előtt, Brad Pitt csirkének öltözött, de a katonaság ritka. Mégis vannak színészek, akik hazájukat szolgálták, mielőtt szakmát váltottak.

Sokan nem gondolnánk, de a színészek, akik önként vagy kötelességből katonának álltak, tapasztalataikat nagyon jól tudták hasznosítani színészként. Adam Driver (Star Wars: Skywalker kora) például hasonlóságot is felfedezett a két hivatás között.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A katonaság és a színház közössége nagyon hasonló. Van egy csapat ember, akik megpróbálnak teljesíteni egy nagyobb missziót, mint ők maguk. Ez nem rólad szól. Van egy szereped és tudnod kell a szerepedet a csapatban[/perfectpullquote]

– mondta Driver TED-beszéde során.

A 11 ember között nem csak férfi színészek találhatók, Bea Arthur és Zulay Henao erősítik a női tábort.

Bea Arthur

Bea Arthur Heightline
Bea Arthur / Fotó: Heightline

Szolgálati évek: 1943-45

A 10 éve elhunyt színésznő a 4 Golden Globe-díjat nyert Öreglányok című sorozattal aratta legnagyobb sikerét. 1943-ban vették fel a tengerészethez, ahol bár jó munkaerőnek számított, érezte, hogy nem ez az útja. Jól tette, mert később a Broadway-en sikeres karriert futott be, majd a színpadról a képernyő felé vette az irányt, ahol ugyancsak szép sikereket ért el.

Harry Belafonte

Harry Belafonte The Spokesman Review
Harry Belafonte / Fotó: The Spokesman-Review

Szolgálati évek: 1943-45

Belafonte elérte, ami minden színész álma, vagyis Grammy-, Oscar, Emmy- és Tony-díjat is nyert, valamint szolgálatot tett a II. világháború alatt. Nem csak színészettel, hanem énekléssel is foglalkozik. Első filmje (Bright Road) után nem volt megállás, több sikeres filmben (Divatdiktárorok, A játékos) is részt vett, és a mai napi feltűnik TV-filmekben. Egyben ő az UNICEF jószolgálati nagykövete is.

Kirk Douglas

Kirk Douglas 24
Kirk Douglas / Fotó: 24.Hu

Szolgálati évek: 1943-44

A Douglas-családot talán nem kell bemutatni, évtizedek óta sikeresebbnél sikeresebb filmekben szerepelnek. Kirk szegény családból jött, és mielőtt első filmjét leforgatta volna (Martha Ivers furcsa szerelme), egy évet hazáját szolgálta a II. világháború alatt. Utána igazi filmikonná vált, 4 fia mind a szórakoztatóiparban találta meg a helyét.

Adam Driver

Adam Driver Daily Herald
Adam Driver / Fotó: Daily Herald

Szolgálati év: 2001

Mielőtt Adam Driver a Star Wars-film sztárjaként ismertté vált, 9/11 után csatlakozott a tengerészethez. Egy sérülést követően leszerelték, mielőtt Irakba telepítették volna. Milyen szerencse, mert így újra jelentkezett a Juliardra, ahonnan korábban elutasították. Felvették, itt ismerkedett meg jövőbeli felségével, Joanne Tuckerrel

Hogyan térhet vissza a halálból Luke Skywalker??

A Star Wars: Az utolsó Jedik legmegosztóbb eseménye Luke Skywalker halála volt. A legtöbb rajongó értetlenül kiáltott fel: „Miért kellett a karakternek meghalni?” vagy „Miért nem volt sokkal epikusabb halála?” De a legújabb Star Wars-film előzetes, azt sugallja, hogy Skywalker mégsem marad sokáig halott.

Sikere töretlen, a Csuklyások: BlacKkKlansman című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték. Annak ellenére, hogy karrierje felfelé ível, katonai énje sem merült feledésbe: megalapította az Arts in the Armed Forces nevű szervezetet, amely katonai erőknek szervez színházi előadásokat.

Clint Eastwood

Clint Eastwood Kuruc
Clint Eastwood / Fotó: Kuruc

Szolgálati évek: 1951-53

A középiskola és a nagy gazdasági világválság után Eastwood a koreai háborúban szolgált. Életmentőként teljesített, de a lehetőséget kapott egy drámaiskolában, ezt követően pedig egyenes út vezetett az Universal Stúdióba. Ez volt az első lépés, amely lehetővé tette, hogy western-filmekben szerepeljen. Később nem csak színészként, hanem rendezőként és producerként is bizonyított, olyannyira, hogy mindhárom szerepben Oscar-díjat nyert.

Morgan Freeman

Morgan Freeman Cnn
Morgan Freeman / Fotó: Cnn

Szolgálati évek: 1955-59

Freeman díjat nyert karrierje előtt a légierőknél szolgált, harci pilótának képezték ki. Később elárulta, csupán a repülésért volt oda, ezért 4 év után otthagyta a légierőket. Valódi szenvedélyének, a színészetnek szentelte az idejét. Két évtizedig színpadon szerepelt, majd betört a filmiparba az Another World című szappanoperával. A 7 Oscar-díjra jelölt A remény rabjai (1994) végleg beírta magát Hollywood ígéretes színészeinek történelmébe.

Zulay Henao

Zulay Henao Variety
Zulay Henao / Fotó: Variety

Szolgálati évek: ismeretlen

A Csodagyerek (2010) sztárja a gimnáziumi évek után 3 évet szolgált a katonaságban. Végül győzött a színészet, amit New York egyik neves drámaiskolájában tökéletesített. Ezt követően TV-filmek és független filmek sora következett. Bár a nagy kiugrás még hiányzik, Henao ígéretes tehetségnek látszik. 

James Earl Jones

James Earl Jones American Theatre Wing
James Earl Jones / Fotó: American Theatre Wing

Szolgálati évek: 1953-62

Mielőtt Jones Darth Vadernek kölcsönözte a hangját, hosszú éveken át szolgált a koreai háborúban. Már első hadnagy volt, amikor úgy döntött, vált. Csodálatos hangja akár jól is jöhetett volna neki a katonaságban, de akkor nem hallhatta volna a nagyközönség a már említett Darth Vaderként, vagy Mufasa hangjaként Az oroszlánkirályban.  

Chuck Norris

Chuck Norris 777
Chuck Norris / Fotó: 777

Szolgálati évek: 1958-62

Norris az iskolai évek után csatlakozott a katonasághoz. A Koreában töltött évek tulajdonképpen előkészítették azt, aminek óriási hírnevét köszönheti: az akciófilmekben való brillírozását. Híres sorozata, a Walker, a texasi kopó fizikai erőnlétet igényelt, de Norrisnak úgy látszik, nem jelentett gondot. Ő az első nyugati ember, aki nyolcas fokozatú fekete övet szerzett Tae Kwan Do-ból.

Elvis Presley

Elvis Presley 24
Elvis Presley / Fotó: 24.Hu

Szolgálati évek: 1958-60

A Király, ahogy sokan ma is hívják, 2 évet szolgált a seregben, ahol egyik társa bemutatta neki a drogot. Rengeteg sikert ért el a zene világában, de a drogtól nem tudott szabadulni. Sajnos, halálát is valószínűleg ennek köszönheti. Élete utolsó éveiben már csak önmaga árnyéka volt.

Tom Selleck

Tom Selleck The Delite
Tom Selleck / Fotó: The Delite

Szolgálati évek: 1967-73

Ha azt mondom, Magnum, talán a ma fiataljai nem, de az előző generáció még tudja, melyik sorozatról beszélek. A 8 éven át tartó sikerszériát Selleck vitte a hátán. Már aláírta a 20th Century Fox tehetségprogramjának szerződését, amikor szólította a kötelesség, és behívták a vietnámi háború alatt a seregbe. Amikor visszatért, a Fox elutasította, de 11 évvel később Selleck visszakapaszkodott a ranglétra felső fokára a már említett sorozattal. De láttuk őt a Jóbarátokban, és jó pár sikerfilmben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.