KK Ottesen, szabadúszó fotográfus és író negyven amerikai aktivistáról készített portréképeket, amelyeket 2019 októberében megjelent könyvében, a Portraits of courage (Bátorságportrék) címen publikált – írja a Huckmag.

Ne hagyjuk, hogy azt mondják, egy ember nem tudja megváltoztatni a világot. Ez a fő üzenete KK Ottesen új könyvének, az Aktivisták: Bátorságportéknak. Negyven aktivistát, köztük Bernie Sanderst és Edward Snowdent fotózta, akik életüket az emberi jogi küzdelemnek szentelték.

Snowden Tarana Burke Aktivista Portré Fotográfia
Edward Snowden És Tarana Burke / Fotó: Kk Ottesen

Dolores Huerta munkáspárti vezető és civil jogi aktivista Ottesen könyvében nem ért egyet azzal az állítással, hogy vezetőnek születni kell. Úgy véli, hogy azzá kell válni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Döntés kérdése, hogy valaki mozgalmár lesz, és vezetőként az élre áll. Bárki megteheti, de ezt a döntést meg kell hoznia. Ráadásul egyik legnagyobb értékünket, az időnket kell feláldoznunk[/perfectpullquote]

– véli a politikus.

Jane Fondát ismét letartóztatták klímatüntetésen, egy hét alatt másodjárra

Jane Fonda színésznőt második alkalommal – először pénteken, 11-én – tartóztatták le egy hét alatt. Ezúttal is Washingtonban, pénteken, amikor is szintén tüntetett a klímakatasztrófa miatt. A Grace and Frankie sorozatbeli társa, Sam Waterston is mellette volt a demonstráció során, akit szintén rendőrök kísértek el.

„Egy mozgalom nem egy egyszeri cselekvés, hanem gondolkodásmód” – fogalmaz Ottesen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Elköteleződés az elnyomás, a kizsákmányolás, az igazságtalanságok elleni küzdelem mellett, amely kirobbantotta a mai világméretű mozgalmakat Hong Kongtól Chiléig. Fontos ráébredni, hogy Dr. Harry Edwards szavaival élve: nincs végső győzelem[/perfectpullquote]

– mondja a fotóriporter.

Te milyen stílusú festmény lennél? Az AI Portraits valami egészen fantasztikus dolgot hozott létre

Egyre több acrképre specializálódott applikáció születik, amelyekkel megnézhetjük, bizonyos esetekben, például 30 év múlva hogyan néznénk ki. Ezek remek szórakozást jelenthetnek, de az AI Portraits ennél többet nyújt. Anno, amikor valaki önarcképet szeretett volna, hosszú órákat ült, hogy a festő élethűen adja vissza az illető vonásait.

KK Ottesen könyvében kiemelte: minden generáció felelős azért, hogy megvívják a saját csatáikat, hogy az utánuk következőknek is már csak a maguk harcait kelljen. A fő tanulság számára az, hogy mindenki tehet a változásért.

Ottesen portréi inspirálnak és irányt mutatnak bárkinek, bármilyen életszakaszban. Fotósként rácsodálkozott arra, hogy modelljei a sokéves küzdelmeik ellenére tele voltak nagylelkűséggel, optimizmussal és szeretettel, ami oly sokakat motivál.

Ezek az emberek a lelkiismeretük hatására a cselekvést választották a beletörődés vagy a panaszkodás helyett. Ez gyakran azt jelentette, hogy valamilyen kellemetlen vagy veszélyes dolgot kellett tenniük, mint például lopás vagy minősített dokumentumok nyilvánosságra hozatala Bonnie Raines és Edward Snowden esetében.

Így harcolnak a palesztin nők az egyenjogúságért – Vélemény

„Majd akkor válunk valódi nemzetté, ha versbe foglalhatjuk a női test szépségét” ( Mahmud Darwish palesztin költő) Az utóbbi hónapokban mind az izraeli, mind a palesztin közvéleményt jelentős mértékben meghatározta a női jogok kérdése. Az ügy mélységesen tragikus apropója egy huszonegy éves betlehemi lány brutális meggyilkolása volt.

Vagy éppen szabadságutasként el kellett tűrniük a feldühödött tömegek inzultusait, ahogy John Lewis. Az aktivisták gyakran említik, hogy lelki békét éreznek a veszélyek és zavargások közepette is, ha meghozták a döntést, hogy értékeik szerint cselekednek.

Az aktivisták példája arra emlékeztet, hogy a változás velünk kezdődik. Ez olyan egyszerű, mint elkezdeni ott, ahol vagyunk, és megtenni azt, amit tudunk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.