Követem Közélet Aktivisták, akik megváltoztatták Amerikát

Aktivisták, akik megváltoztatták Amerikát

KK Ottesen, szabadúszó fotográfus és író negyven amerikai aktivistáról készített portréképeket, amelyeket 2019 októberében megjelent könyvében, a Portraits of courage (Bátorságportrék) címen publikált – írja a Huckmag.

- Advertisement -

Ne hagyjuk, hogy azt mondják, egy ember nem tudja megváltoztatni a világot. Ez a fő üzenete KK Ottesen új könyvének, az Aktivisták: Bátorságportéknak. Negyven aktivistát, köztük Bernie Sanderst és Edward Snowdent fotózta, akik életüket az emberi jogi küzdelemnek szentelték.

Edward Snowden és Tarana Burke / Fotó: KK Ottesen

Dolores Huerta munkáspárti vezető és civil jogi aktivista Ottesen könyvében nem ért egyet azzal az állítással, hogy vezetőnek születni kell. Úgy véli, hogy azzá kell válni.

Döntés kérdése, hogy valaki mozgalmár lesz, és vezetőként az élre áll. Bárki megteheti, de ezt a döntést meg kell hoznia. Ráadásul egyik legnagyobb értékünket, az időnket kell feláldoznunk

– véli a politikus.

Jane Fondát ismét letartóztatták klímatüntetésen, egy hét alatt másodjárra

Jane Fonda színésznőt második alkalommal – először pénteken, 11-én – tartóztatták le egy hét alatt. Ezúttal is Washingtonban, pénteken, amikor is szintén tüntetett a klímakatasztrófa miatt. A Grace and Frankie sorozatbeli társa, Sam Waterston is mellette volt a demonstráció során, akit szintén rendőrök kísértek el.

„Egy mozgalom nem egy egyszeri cselekvés, hanem gondolkodásmód” – fogalmaz Ottesen.

Elköteleződés az elnyomás, a kizsákmányolás, az igazságtalanságok elleni küzdelem mellett, amely kirobbantotta a mai világméretű mozgalmakat Hong Kongtól Chiléig. Fontos ráébredni, hogy Dr. Harry Edwards szavaival élve: nincs végső győzelem

– mondja a fotóriporter.

Te milyen stílusú festmény lennél? Az AI Portraits valami egészen fantasztikus dolgot hozott létre

Egyre több acrképre specializálódott applikáció születik, amelyekkel megnézhetjük, bizonyos esetekben, például 30 év múlva hogyan néznénk ki. Ezek remek szórakozást jelenthetnek, de az AI Portraits ennél többet nyújt. Anno, amikor valaki önarcképet szeretett volna, hosszú órákat ült, hogy a festő élethűen adja vissza az illető vonásait.

KK Ottesen könyvében kiemelte: minden generáció felelős azért, hogy megvívják a saját csatáikat, hogy az utánuk következőknek is már csak a maguk harcait kelljen. A fő tanulság számára az, hogy mindenki tehet a változásért.

Ottesen portréi inspirálnak és irányt mutatnak bárkinek, bármilyen életszakaszban. Fotósként rácsodálkozott arra, hogy modelljei a sokéves küzdelmeik ellenére tele voltak nagylelkűséggel, optimizmussal és szeretettel, ami oly sokakat motivál.

Ezek az emberek a lelkiismeretük hatására a cselekvést választották a beletörődés vagy a panaszkodás helyett. Ez gyakran azt jelentette, hogy valamilyen kellemetlen vagy veszélyes dolgot kellett tenniük, mint például lopás vagy minősített dokumentumok nyilvánosságra hozatala Bonnie Raines és Edward Snowden esetében.

Így harcolnak a palesztin nők az egyenjogúságért – Vélemény

„Majd akkor válunk valódi nemzetté, ha versbe foglalhatjuk a női test szépségét” ( Mahmud Darwish palesztin költő) Az utóbbi hónapokban mind az izraeli, mind a palesztin közvéleményt jelentős mértékben meghatározta a női jogok kérdése. Az ügy mélységesen tragikus apropója egy huszonegy éves betlehemi lány brutális meggyilkolása volt.

Vagy éppen szabadságutasként el kellett tűrniük a feldühödött tömegek inzultusait, ahogy John Lewis. Az aktivisták gyakran említik, hogy lelki békét éreznek a veszélyek és zavargások közepette is, ha meghozták a döntést, hogy értékeik szerint cselekednek.

Az aktivisták példája arra emlékeztet, hogy a változás velünk kezdődik. Ez olyan egyszerű, mint elkezdeni ott, ahol vagyunk, és megtenni azt, amit tudunk.

Promóció
ForrásHuckmag

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Ezeket a filmeket lesz érdemes megnézni 2020-ban

Wes Anderson legújabb alkotását Timothée Chalamet főszereplésével vagy az indiai származású sztár által megformált David Copperfieldet várjátok jobban?

Megveheted Megan Thee Stallion legmenőbb ruháit egy alkalmazással

Népszerű videóklipekben viselt ruhadarabjait árusítja Megan Thee Stallion.

Juice WRLD’s halálát oxikodon- és kodeintúladagolás okozta

A héten tették közzé a fiatal rapper tavaly decemberi halála után a boncolási jegyzőkönyvet.

Schobert Norbi elnézést kért: “Nehéz együtt élni a sztársággal”

Az elmúlt hat napban egész Magyarország közbeszéde Schobert Norbi és a videóban mondott szavai körül forogtak.

Puzsér Róbert: “Schobert mindig is ugyanez a kártékony sarlatán volt”

A fitneszguru mellett az egész celeb világ kapott hideget a kritikustól.

ez is érdekeltéged
<3