Követem Közélet Aktivisták, akik megváltoztatták Amerikát

Aktivisták, akik megváltoztatták Amerikát

Promóció

KK Ottesen, szabadúszó fotográfus és író negyven amerikai aktivistáról készített portréképeket, amelyeket 2019 októberében megjelent könyvében, a Portraits of courage (Bátorságportrék) címen publikált – írja a Huckmag.

Promóció
- Advertisement -

Ne hagyjuk, hogy azt mondják, egy ember nem tudja megváltoztatni a világot. Ez a fő üzenete KK Ottesen új könyvének, az Aktivisták: Bátorságportéknak. Negyven aktivistát, köztük Bernie Sanderst és Edward Snowdent fotózta, akik életüket az emberi jogi küzdelemnek szentelték.

Edward Snowden és Tarana Burke / Fotó: KK Ottesen

Dolores Huerta munkáspárti vezető és civil jogi aktivista Ottesen könyvében nem ért egyet azzal az állítással, hogy vezetőnek születni kell. Úgy véli, hogy azzá kell válni.

Döntés kérdése, hogy valaki mozgalmár lesz, és vezetőként az élre áll. Bárki megteheti, de ezt a döntést meg kell hoznia. Ráadásul egyik legnagyobb értékünket, az időnket kell feláldoznunk

– véli a politikus.

Jane Fondát ismét letartóztatták klímatüntetésen, egy hét alatt másodjárra

Jane Fonda színésznőt második alkalommal – először pénteken, 11-én – tartóztatták le egy hét alatt. Ezúttal is Washingtonban, pénteken, amikor is szintén tüntetett a klímakatasztrófa miatt. A Grace and Frankie sorozatbeli társa, Sam Waterston is mellette volt a demonstráció során, akit szintén rendőrök kísértek el.

„Egy mozgalom nem egy egyszeri cselekvés, hanem gondolkodásmód” – fogalmaz Ottesen.

Elköteleződés az elnyomás, a kizsákmányolás, az igazságtalanságok elleni küzdelem mellett, amely kirobbantotta a mai világméretű mozgalmakat Hong Kongtól Chiléig. Fontos ráébredni, hogy Dr. Harry Edwards szavaival élve: nincs végső győzelem

– mondja a fotóriporter.

Te milyen stílusú festmény lennél? Az AI Portraits valami egészen fantasztikus dolgot hozott létre

Egyre több acrképre specializálódott applikáció születik, amelyekkel megnézhetjük, bizonyos esetekben, például 30 év múlva hogyan néznénk ki. Ezek remek szórakozást jelenthetnek, de az AI Portraits ennél többet nyújt. Anno, amikor valaki önarcképet szeretett volna, hosszú órákat ült, hogy a festő élethűen adja vissza az illető vonásait.

KK Ottesen könyvében kiemelte: minden generáció felelős azért, hogy megvívják a saját csatáikat, hogy az utánuk következőknek is már csak a maguk harcait kelljen. A fő tanulság számára az, hogy mindenki tehet a változásért.

Ottesen portréi inspirálnak és irányt mutatnak bárkinek, bármilyen életszakaszban. Fotósként rácsodálkozott arra, hogy modelljei a sokéves küzdelmeik ellenére tele voltak nagylelkűséggel, optimizmussal és szeretettel, ami oly sokakat motivál.

Ezek az emberek a lelkiismeretük hatására a cselekvést választották a beletörődés vagy a panaszkodás helyett. Ez gyakran azt jelentette, hogy valamilyen kellemetlen vagy veszélyes dolgot kellett tenniük, mint például lopás vagy minősített dokumentumok nyilvánosságra hozatala Bonnie Raines és Edward Snowden esetében.

Így harcolnak a palesztin nők az egyenjogúságért – Vélemény

„Majd akkor válunk valódi nemzetté, ha versbe foglalhatjuk a női test szépségét” ( Mahmud Darwish palesztin költő) Az utóbbi hónapokban mind az izraeli, mind a palesztin közvéleményt jelentős mértékben meghatározta a női jogok kérdése. Az ügy mélységesen tragikus apropója egy huszonegy éves betlehemi lány brutális meggyilkolása volt.

Vagy éppen szabadságutasként el kellett tűrniük a feldühödött tömegek inzultusait, ahogy John Lewis. Az aktivisták gyakran említik, hogy lelki békét éreznek a veszélyek és zavargások közepette is, ha meghozták a döntést, hogy értékeik szerint cselekednek.

Az aktivisták példája arra emlékeztet, hogy a változás velünk kezdődik. Ez olyan egyszerű, mint elkezdeni ott, ahol vagyunk, és megtenni azt, amit tudunk.

Promóció
ForrásHuckmag
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3