Nézem Fotó A balett művészete: gyönyörű, de ez is egyfajta sport

A balett művészete: gyönyörű, de ez is egyfajta sport

Promóció

Olivia Bee fotográfus az Amerikai Balett társulatával töltött néhány napot, hogy megörökítse a balett bonyolult, nehéz, de egyben csodálatos világát. Nem csak az előadást, hanem a próbafolyamatokat, a függöny mögötti pillanatokat is lencsevégre kapta. Így kirajzolódik, milyen is valójában egy balett-táncos élete.

Promóció
- Advertisement -

A többség számára a balett valamilyen misztikus művészet, amelyben pillekönnyű táncosnők repkednek, a férfi táncosok pedig könnyedén a fejük fölé emelik őket. A legtöbb embernek semmit nem mondanak a francia szakszavak, amelyek a mozdulatokat jelölik, és jobb esetben talán néhány darabot látnak a színpadon. Ettől függetlenül a balett sok évszázados múltra tekint vissza, és akárcsak a kezdetek idején, a mai napig sok áldozatot követel attól, aki erre teszi fel az életét.

Olivia Bee fotója / Fotó: The Cut

Olivia Bee fényképész a New Yorkban található Amerikai Balett társulatával töltött kilenc napot. Ez alatt a társulat a Jane Eyre című darabra gyakorolt, valamint a Harlequinade című előadást adta elő a tavaszi évad nyitó estéjén. Bee, hogy jobban megértse a balettet, a fotók előtt vett néhány kezdő órát, amelyre öt éves kora óta nem volt példa. Ez segített kicsit belelátni a táncosok fejébe, valamint elkapni a legmegfelelőbb mozdulatokat. A képeken piruetteket, ugrásokat is látunk, de nem ezek voltak Bee kedvenc témái. A fotós inkább azt szerette, ahogyan a táncosok minden szinten kapcsolódnak egymáshoz.

Azt gondolom, bármilyen életmód, amelyet intenzíven élünk, az emberek a családtagjainkká válnak. Fel kell emelnünk a másikat, és támogatni

– mondta Bee.

Martha Swope, aki közelebb hozta a balett művészetét

Aki járt már balettelőadáson, általában arról számol be, milyen könnyedén mozogtak, szinte repültek a táncosok. Arcukon semmilyen erőfeszítés nem látszik, és a sokszor 2 órás előadás végén is ugyanúgy mosolyognak, mint az elején. Pedig ahhoz, hogy mindez létrejöhessen, rengeteg erőfeszítéssel, lemondással és fájdalommal jár.

Van egy váltás a képekben, amikor a táncosok felmennek a színpadra és otthagyják a gyakorlótermeket. A balerinák inkább hasonlítanak álombeli figurákra, mint táncosokra vagy atlétákra. Bee a munkájában a valóság és az emberi érzelmek alapját képező álomlépeket szeretné felfedezni. Mint mondja, a balett elsöprő erővel hat az emberre, és reméli, hogy ez a képein keresztül is átjön.

Nézd meg a galériát!

Promóció
ForrásThe Cut
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3