Egy kaliforniai tinédzser létrehozott egy honlapot, ami segít az időseknek a napi bevásárlásban.

Nem akart tétlenül ülni, míg apja orvosként küzd a koronavírussal

A mostani vészterhes időszakban sokan szorulnak segítségre. Leginkább az idős emberek illetve az immunbetegségben szenvedők. Ezeknek az embereknek életbevágó fontosságú, hogy otthonaikban maradjanak, ez viszont megnehezíti számukra az élelmiszerek beszerzését, írja a My Modern Met.

Daniel Goldberg Zoomer Boomer
Daniel Goldberg A Zommer To Boomer Kitalálója / Fotó: Twitter

Ezért összeverbuválódott egy Z-generációs, kaliforniai fiatalokból álló csapat, hogy segítségére legyen a bébi-bumm generáció tagjainak. Elindították a Zoomers to Boomers weboldalt, ahol az idősek leadhatják bevásárlólistájukat, amit a fiatalok másnap házhoz szállítanak nekik.

Ingyen tömegközlekedhetnek az egészségügyi dolgozók a járvány idején

Az operatív törzs szombati határozatával összhangban, Karácsony Gergely Budapest főpolgármesterének döntése alapján a vészhelyzet megszűnéséig utazhatnak ingyenesen az egészségügyi dolgozók a BKK járatain – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A korlátlan díjmentes utazási jogosultság az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által kiállított igazolással, vagy az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal vehető igénybe.

A kezdeményezés ötletgazdája egy Santa Barbara-i középiskolás, Daniel Goldberg. A fiú iskoláját az elsők között zárták be a koronavírus-járvány következtében. A srác ekkor úgy érezte, hogy nem maradhat tétlen és segítenie kell. Goldberg apja sürgősségi orvosként dolgozik a Santa Barbara Cottage kórházban, így a fiú megtapasztalhatta, ahogy apja minden nap segít az embereknek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Láttam az apámat, ahogy minden nap dolgozni megy a sürgősségi osztályra, és odateszi magát a tűzvonalban. Én pedig csak otthon ülök ölbe tett kézzel [/perfectpullquote]

– árulta el Goldberg.

Boomer Generation
Idős Férfi, Aki A Vírus Miatt Nem Tudna Magának Bevásárolni (Illusztráció)/ Fotó: Andrea Piacquadio

Daniel Goldberg ekkor ötletelni kezdett, hogy miként tudná hasznossá tenni magát a közösség számára, így született meg a Zoomers to Boomers weboldal ötlete. Összeverbuválta iskolatársait és megalkották a Zoomerek szolgálatkész csapatát. Jelenleg tizennyolcan vannak, de várják a segíteni vágyók jelentkezését.

A kezdeményezés rendkívül sikeres lett

A fiatalok minden nap keményen dolgoznak és megvásárolják a szükséges élelmiszereket. Santa Barbarától Malibuig, összesen tíz városban vannak jelen. A fiatalokat ténylegesen segítő szándék vezérli, hiszen a termékek árán kívül nem kérnek sem szállítási díjat, sem borravalót.

Felépült a koronavírusból egy 102 esztendős olasz nő

Grondona kezelőorvosai a halhatatlan Hegylakóhoz hasonlították a nőt, a csodával határos gyógyulása miatt. A reményteljes esemény a genovai St. Martino kórházban történt. Ő lehet a legidősebb ember a világon, aki felgyógyult a Covid-19 által okozott tüdőbetegségből, írja a . – nyilatkozt Dr. Vera Sicbaldi.

A Goldberg csapat természetesen betartja a szigorú higiéniai előírásokat: kesztyűt és arcmaszkot viselnek. A kezdeményezés rendkívül sikeres, hiszen már több mint ötszáz idős embernek segítettek a mindennapi betevőhöz hozzájutni.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet