Amikor eldurran a munkavállaló agya: Felmondás Dom Perignonnal Marky Markra

Ki ne fantáziált volna már arról, milyen drámai jelenet közepette fog majd jól beolvasni a kedves főnökének, mikor felmond? Ha lenne erről statisztika, valószínűleg azt mutatná, végül nagyon kevesen merik kivitelezni az előre eltervezett búcsút. Főleg egy sunyi, frusztrált, rosszindulatú vállalati környezetben. Hát, egy manhattani brókernek volt vér a pucájában, amikor “beadta a felmondását”.

Francisco Pellegrino tőkepiaci elemző volt egy intézményi bróker-kereskedő cégnél Manhattanban, és nyilvánosan jegyzett fogyasztói társaságok tartoztak a portfoliójába. Egészen múlt hónap végéig dolgozott a Sidoti & Co.-nál, amikor is elege lett. 

Összetörte a klaviatúrát, elektronikus file-jait jelszóval tette hozzáférhetetlenné, csillagászati összegért kapható Champagne-nyal locsolta fel főnöke irodáját. Tombolását rögzítette a mobiljával és megosztotta közösségi oldalán. New York Post szerint Pellegrino saját Dom Perignon-áztatta búcsúztatóját éjjel 10:12-kor kezdte kiposztolni Instagramjára. Bement főnöke, Peter Sidoti irodájába. “Fuck you Peter I quit” – állt a posztban. Közben “a témához illő” vagy hangulatát kifejező zenéket játszott le a telefonjáról.

A következő másfél órában több Dom Perignont is felbontott, amit főnöke irodájának padlójára, saját irodai névtáblájára, egy csomó földre hajigált névjegykártyára locsolt. “A hidak, amelyeket felégetek, világítsák meg az utat!” – írta.

Az egyszemélyes búcsúpartit kísérő zenei felhozatal pedig ez volt: Marky Mark and the Funky Bunch, A.S.A.P. Rocky, Eminem és PNAU. Felcsendült Whitney Houstontól a How Will I Know, amelyet “Egy korszak végeként” feliratozott, de hallható volt Sam Hunt Break Up in a Small Town-ja is. Egy ponton egy White Claw-doboz pedig az akváriumban végezte.

Egy másik számítógépen megírta felmondását, melyben ez állt: “FUCK YOU, I QUIT”.

1a79q1
A Hivatali patkányokban is eljött az a pont, amikor besokalltak a munkavállalók / Fotó: Office Designs

Pellegrino Instagram-oldalát deaktiválták azóta. A Munchies-nek köszönhetően egy pár perces összeállítást láthatunk a tombolásról. Vajon mi visz rá valakit, hogy méregdrága pezsgőket locsoljon szanaszét számolatlan mennyiségben? Egy meg nem nevezett forrás a Sidoti & Company-nál azt állítja, Pellegrino “úgy érezte, alul van fizetve.”

Analyst Trashes Boss’s Office While Popping Champagne Bottles After He Quits His Job

Analyst Trashes Boss’s Office While Popping Champagne Bottles After He Quits His Job

Amikor Peter Sidotit megkérdezték mit szól beosztottja munkaidő utáni dühöngéséhez, állítólag ennyit mondott: “Nem is tudom, hogyan reagáljak”, majd letette a telefont.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem rögtön a Hivatali patkányok jutott eszembe. A következő jelenet a vállalati lét nyomorúságát és a tele-a-hócipőm érzését mutatja be érzékletesen, kitűnő zenei aláfestéssel. Ez a felmondás egy másik, szintén sajátos módját és az azt megelőző/kísérő lelkiállapotot ábrázolja.

Hivatali patkányok-nyomtató szétverése

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból