Amikor Tupac végiglejtett a Versace kifutóján

Tupac Amaru Shakur, ismertebb művésznevén Tupac vagy 2Pac, amerikai rapper és színész volt. Minden idők egyik legkeresettebb zenei előadóművésze volt. Nagyon fiatalon, mindössze 25  évesen halt meg.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, egyik ikonikus alakja volt a “keleti- és a nyugati-parti rapperek között kialakult konfliktusnak, miután összetűzésbe került Notorious B.I.G.-vel és kiadójával, a Bad Boy Records-szal.” 1996. szeptember 7-én, Las Vegasban meglőtték. Kórházba szállítása után 6 nappal belehalt a sérüléseibe. 

Ahogyan Tupac a hiphop egyik legismertebb és legemblematikusabb alakja, úgy  Versace is a divatvilág megkerülhetetlen diktátora.

Tupac Shakurnak különleges affinitása volt a Versace-hoz. Nem csak magán viselte az olasz divatmárka arculati elemeit, de rappelt is róla (vö: “Hit ‘Em Up Style” if you’re looking for an example). Emellett közeli barátságot ápolt Giannival, az alapítóval. Utóbbiról és testvérével, Dionatellával való kapcsolatáról ebben a cikkünkben írtunk.

Találtunk egy rövid videót, amelyen Tupac végigmegy a Versace kifutóján. 

A tervező ugyanis meghívta a rappert 1996-os férfi ruházatának bemutatójára, és ekként nyilatkozott róla: “a legszebb férfi a világon”.  

Tupac a milánói show-n arany bársony öltönyt viselt. Karöltve sétált végig a kifutón akkori barátnőjével, Kidada Jones-szal és két testőrével. Majd előadta híres California Love című számát.

Ez volt az első és egyben utolsó alkalom, hogy Shakur megjelent a divat színpadán: néhány hónappal később megölték.

2Pac – Versace Fashion Show in Milan, Italy (June 1996)

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból