Amy Adams és Jake Gyllenhaal is rajongó hangon nyilatkoztak a tudós Suzanne Simard Finding the Mother Tree című önéletrajzi kötetéről.

Suzanne Simard tudós szerepében Amy Adams

Amy Adams és Jake Gyllenhaal produkciós cégei, a Bond Group Entertainment illetve a Nine Stories nyerték el Suzanne Simard Finding the Mother Tree (Az Anyafa megtalálása) című önéletrajzi kötetének megfilmesítési jogait, írja a VarietyA könyv május 4-én jelent meg, és a főszereplőjét, a kutatónőt Adams fogja alakítani a filmes adaptációban.

A Finding the Mother Tree annak az először kigúnyolt, majd tudományos szenzációnak kikiáltott felfedezés története, miszerint a fák a föld alatt élő gombák hálózatának segítségével kommunikálnak egymással. A könyv izgalmas tudományos kriminek is felfogható. Simard kutatását az egész bolygó jövőjét meghatározó jelentőségűnek minősítették, és a kultúrában komoly hatást gyakorolt többek közt James Cameron Avatar című filmjére vagy Richard Powers íróra is.

Amy Adams Finding The Mother Tree
Amy Adams És Suzanne Simard Frissen Megjelent Önéletrajza / Fotó: Getty Images

Adams azt nyilatkozta, hogy a természet csodálatot ébresztő erejéről szóló történet fogta meg, amelyet nem lehet nem párhuzamba állítani a Simard személyes életével.

Örökre megváltoztatta a világról és a környezetünkben lejátszódó kölcsönhatásokról alkotott felfogásunkat. A Finding the Mother Tree nem csupán egy csodálatos és befolyásos nő memoárja, hanem arra is felhívja a figyelmet, hogy védjük, értsük meg a természetet és lépjünk vele kapcsolatba

– mondta Adams produkciós cégén keresztül.

Gyllenhaal szerint a történet a világjárvány után aktuálisabb, mint valaha

Gyllenhaal és a Nine Stories munkatársa úgy fogalmazott, hogy a kötet félig elbűvölő memoár, félig pedig egy erdőgazdálkodási gyorstalpaló. 

„Ennek ellenére a legfontosabbról szól: az egymáshoz fűződő kapcsolatainkról, kudarcainkról, és figyelmünkről szól. Az elmúlt másfél év után az anyaságról, az összetartozásról és a természetről szóló tanításai aktuálisabbak, mint valaha. Alig várjuk, hogy elkezdhessük Amy-ékkel Simard csodálatos történetének megfilmesítését” – nyilatkozta Gyllenhaal.

Adams és Gyllenhaal munkatársaikkal egyben producerei is lesznek a készülő mozinak. A Bond Group referenciái között szerepel az HBO díjnyertes sorozata, az Éles tárgyak. Jelenleg a Kings of America című sorozatot forgatják a Netflix, illetve a Willa of the Wood fantasy-regény adaptációját az Entertainment One számára. Adams-t legutóbb a Vidéki ballada az amerikai álomról című drámában láthattuk, néhány nap múlva mutatják be A nő az ablakbant, amelyben főszerepet alakít, de szerepel Az Igazság Ligája rendezői változatában is.

How trees talk to each other | Suzanne Simard

"A forest is much more than what you see," says ecologist Suzanne Simard. Her 30 years of research in Canadian forests have led to an astounding discovery - ...

A Nine Stories eddig A bűnös című dán filmet forgatta le, és producerként a Tom Holland és Robert Pattinson főszereplésével készült Mindig az ördöggel című thrilleren dolgoztak. Hamarosan pedig bemutatják a Mark Wahlberg főszereplésével készült Joe Bellt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet