Tizenhat amatőr rögbijátékos és szurkoló élte túl, hogy lezuhant a repülőjük, majd két hónapig életben maradtak a fagyos Andokban azáltal, hogy kannibalizmushoz folyamodtak.

Egy félelmetes repülőgép-baleset túlélői azt mondják, nem bánták meg, hogy kannibalizmushoz folyamodtak az életben maradás érdekében, írja a DailyStar.

1972-ben egy amatőr rögbi-csapat és szurkolóik repülőgépe lezuhant az Andokban, és tizenhatan túlélték a becsapódást, de további két hónapig nem tudták őket kimenteni.

Egy orvostanhallgató javasolta, hogy egyenek az áldozatok holttestéből a túlélés érdekében, és a túlélők abban is megállapodtak, hogy bárki meghalna, a többiek elfogyasztják a testét.

Az egyik túlélő, Carlos Paez azt mondta, visszataszítónak gondolták az emberhús evésének gondolatát, és “nehéz volt a húst szájba venni”, de hozzá kellett szokniuk. 

Bizonyos értelemben a barátaink a világ első szervdonorai közé tartoztak – segítettek táplálni minket és életben tartani.

Egy üveggel vágták ki a húst, és elmondásuk szerint az emberi húsnak “semmilyen íze nincsen”. 

Két túlélő végül két hónap után úgy döntött, megpróbálnak segítséget kérni. Megtöltötték emberhússal a zoknijaikat, majd felszerelés nélkül közel 5 kilométert másztak le a fagyos hegyen. Sikerült segítséget kérniük, és egy mentőhelikopter a túlélők maradékát is kimentette a hegyről. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet