Tizenhat amatőr rögbijátékos és szurkoló élte túl, hogy lezuhant a repülőjük, majd két hónapig életben maradtak a fagyos Andokban azáltal, hogy kannibalizmushoz folyamodtak.

Egy félelmetes repülőgép-baleset túlélői azt mondják, nem bánták meg, hogy kannibalizmushoz folyamodtak az életben maradás érdekében, írja a DailyStar.

1972-ben egy amatőr rögbi-csapat és szurkolóik repülőgépe lezuhant az Andokban, és tizenhatan túlélték a becsapódást, de további két hónapig nem tudták őket kimenteni.

Egy orvostanhallgató javasolta, hogy egyenek az áldozatok holttestéből a túlélés érdekében, és a túlélők abban is megállapodtak, hogy bárki meghalna, a többiek elfogyasztják a testét.

Az egyik túlélő, Carlos Paez azt mondta, visszataszítónak gondolták az emberhús evésének gondolatát, és “nehéz volt a húst szájba venni”, de hozzá kellett szokniuk. 

Bizonyos értelemben a barátaink a világ első szervdonorai közé tartoztak – segítettek táplálni minket és életben tartani.

Egy üveggel vágták ki a húst, és elmondásuk szerint az emberi húsnak “semmilyen íze nincsen”. 

Két túlélő végül két hónap után úgy döntött, megpróbálnak segítséget kérni. Megtöltötték emberhússal a zoknijaikat, majd felszerelés nélkül közel 5 kilométert másztak le a fagyos hegyen. Sikerült segítséget kérniük, és egy mentőhelikopter a túlélők maradékát is kimentette a hegyről. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csuti kulcsar edina gwm

Csuti: Nekem nem jó, ha Edináék veszekszenek

Szabó András Csuti mondataiból arra lehet következtetni, hogy Kulcsár Edina és G.w.M kapcsolatában bőven akadnak mélypontok, viták és anyagi nehézségek is. Mindeközben az egykori házasok között béke és nyugalom honol.