András hercegnek tanúskodnia kell a Jeffrey Epstein-ügyben

Tavaly novemberi, rendkívül kínos interjúja után, amelyben Jeffrey Epsteinhez fűződő baráti kapcsolatáról beszélt, András herceg visszalépett a közfeladatai ellátásától. Most viszont az amerikai nyomozók beidézték tanúskodni a 2019 augusztusában elhunyt milliárdos üzletember elleni nyomozásban.

Madarat tolláról

Miközben Harvey Weinstein ügye és a #Metoo mozgalom eseményei zajlottak, egy másik hírhedt szexuális ragadozó, Jeffrey Epstein tavaly nyáron rács mögé került. Az amerikai milliárdos néhány héttel bebörtönzése után, tavaly augusztusban öngyilkosságot követett el a cellájában. Az újabb bűnügy részleteit feltáró nyomozás a mai napig zajlik, bűnszövetkezetben kiskorúak prostitúcióra kényszerítése, emberkereskedelem és szexuális erőszak elkövetése szerepel a vádiratban. Az ügyészség szeretné tanúként megszólaltatni András herceget.

Andras Herceg Epstein Ugy Tanu
András Herceg / Fotó: Afp

Először a The Sunban jelent meg a hír, miszerint az amerikai Igazságügyi Minisztérium hivatalos úton felszólította András herceget, hogy szólaljon meg tanúként az Epstein-ügyben és valljon kettejük baráti kapcsolatáról, írja a BBC.

17 éves lány megerőszakolása miatt ismét bíróság elé állhat a börtönben lévő Harvey Weinstein

A Jane Doe néven beadott keresetben négy, ma már 70, 43, 38 és 35 éves nő követel kártérítést szexuális erőszak és zaklatás címén a bukott filmmogultól, valamint testvérétől, Bob Weinstein től, mondván utóbbi elősegítette, hogy annak idején Miramaxnál elhallgassák az ilyen eseteket, lehetővé téve a zaklatások folytatását, írja a .

András herceget számos kritika érte az amerikai üzletemberhez fűződő viszonya miatt. A herceg korábban azt nyilatkozta, hogy az Epsteinnél tett látogatásai során nem tapasztalt semmiféle gyanúra okot adó viselkedést vagy körülményt. András herceg a tavaly novemberi, nagy felháborodást keltő BBC-interjút követően, amelyben Epsteinnel való kapcsolatáról beszélt, lemondani kényszerült a királyi családban betöltött közfeladatairól.

A brit és az amerikai bűnüldöző szervek közös fellépése

A BBC úgy tudja, hogy az amerikai hatóságok úgynevezett kölcsönös jogsegély iránti kérelmet nyújtottak be a brit Belügyminisztériumhoz. Ezt ugyanakkor sem az amerikai Igazságügyi Minisztérium, sem a brit fél nem erősítette meg.

A kölcsönös jogsegély iránti kérelem keretében, amennyiben András herceg önként nem válaszol a hatóság kérdéseire, az Egyesült Királyság bírósága idézheti be. A herceg ügyvédei nem vették jó néven, hogy nyilvánosságra került a kérelem híre, és a titoktartás megszegésének minősített eseteként jellemezék. Arról később fognak nyilatkozni, hogy II. Erzsébet királynő fia együtt kíván-e működni az amerikai nyomozóhatósággal.

Harry herceg és Meghan Markle élvezik a kötelezettségek nélküli életet

Harry herceg és Meghan Markle élvezik a kötelezettségek nélküli életet Harry és Meghan kapcsolata elmélyült! Egy, a párhoz közeli forrás elárult néhány információt a People magazinnak arról, hogy mivel is tölti mostanában az idejét Harry és Meghan, vagy ahogy egymást hívják H és M.

A kölcsönös jogsegély iránti kérelem intézményét akkor alkalmazzák egy nyomozás vagy büntetőeljárás során, ha a bűnüldöző szervek nem számíthatnak a tanúk együttműködésre. A Belügyminisztérium szerint szokásos eljárásrend, ha a sem nem erősítik meg, sem nem tagadják a kérelemről szóló hírt.

András herceg a BBC-nek adott interjújában azt nyilatkozta, hogy nem bánta meg, hogy barátságot kötött Epsteinnel. A milliárdos üzletembert azért ítélték el, mert 2008-ban prostitúcióra kényszerített egy kiskorút.

Az interjú adásba kerülése után András herceg azt nyilatkozta, hogy készen áll a nyomozóhatóságokkal együttműködni. Az Epstein-ügyben illetékes amerikai ügyész, Geoffrey Berman ugyanakkor januárban azt mondta, hogy a herceg nem segítette a nyomozókat.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk