Nézem Film Magyar animációt díjaztak az elmaradt SXSW fesztiválon

Magyar animációt díjaztak az elmaradt SXSW fesztiválon

Promóció

Andrasev Nadja legújabb rendezése, a Symbiosis nyerte az amerikai South by Southwest (SXSW) Filmfesztivál legjobb animációs kisfilmnek járó díját a texasi Austinban, írja a Variety.

A Shithouse fődíjas lett

Promóció
- Advertisement -

Austin polgármestere, Steve Adler március 6-án jelentette be, hogy a világot sújtó koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg a hónap közepére tervezett SXSW-t. Az esemény több mint 30 éves történetében először maradt el a fesztivál, a szervezők ezért online választották ki a filmes szekció győzteseit.

Cooper Raiff, a Shithouse rendezője

A fesztivál fődíját Cooper Raiff Shithouse cím filmje kapta, a legjobb rendezők a Topside alkotói, Celine Held és Logan George lettek, a legjobb színészi teljesítménynek járó díjat a Really Love főszereplői, Kofi Siriboe és Yootha Wong-Loi-Sing kapták, a legjobb dokumentumfilmnek pedig Katrine Philp An Elephant in the Room című munkáját választották.

A magyar rendezőnő már Cannes-ban is bizonyított

Andrasev Nadja 2016-ban Cannes-ban, a világ legfontosabb filmfesztiválján nyert díjat A nyalintás nesze című animációs kisfilmjével, amely a megosztott harmadik díjat szerezte meg a vizsgafilmeket versenyeztető Cinefondation programban. A film ezen felül még számos elismerést bezsebelt szerte a világon.

Andrasev Nadja / Fotó: Pozsonyi Janka

Ezt követő munkáját, a Symbiosist a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon láthatta először a hazai közönség, ahol három díjat is kapott – a legjobb elsőfilmnek járó elismerést, az Országos diákzsűri díját, valamint a Magyar Filmkritikusok díját.

SYMBIOSIS excerpt

No Description

Andrasev Nadja Symbiosis című animációjában egy fiatal nő a férje szeretői után kutat, féltékenységét pedig hamar felváltja a kíváncsiság.

A film a héten online is megtekinthető a Talking Shorts szervezésében rendezett online filmfesztivál keretén belül (jelszó: Makivulva).

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3