Andrasev Nadja legújabb rendezése, a Symbiosis nyerte az amerikai South by Southwest (SXSW) Filmfesztivál legjobb animációs kisfilmnek járó díját a texasi Austinban, írja a Variety.

A Shithouse fődíjas lett

Austin polgármestere, Steve Adler március 6-án jelentette be, hogy a világot sújtó koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg a hónap közepére tervezett SXSW-t. Az esemény több mint 30 éves történetében először maradt el a fesztivál, a szervezők ezért online választották ki a filmes szekció győzteseit.

Cooper Raiff Shithouse
Cooper Raiff, A Shithouse Rendezője

A fesztivál fődíját Cooper Raiff Shithouse cím filmje kapta, a legjobb rendezők a Topside alkotói, Celine Held és Logan George lettek, a legjobb színészi teljesítménynek járó díjat a Really Love főszereplői, Kofi Siriboe és Yootha Wong-Loi-Sing kapták, a legjobb dokumentumfilmnek pedig Katrine Philp An Elephant in the Room című munkáját választották.

A magyar rendezőnő már Cannes-ban is bizonyított

Andrasev Nadja 2016-ban Cannes-ban, a világ legfontosabb filmfesztiválján nyert díjat A nyalintás nesze című animációs kisfilmjével, amely a megosztott harmadik díjat szerezte meg a vizsgafilmeket versenyeztető Cinefondation programban. A film ezen felül még számos elismerést bezsebelt szerte a világon.

Andrasev Nadja Symbiosis Sxsw
Andrasev Nadja / Fotó: Pozsonyi Janka

Ezt követő munkáját, a Symbiosist a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon láthatta először a hazai közönség, ahol három díjat is kapott – a legjobb elsőfilmnek járó elismerést, az Országos diákzsűri díját, valamint a Magyar Filmkritikusok díját.

SYMBIOSIS excerpt

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Andrasev Nadja Symbiosis című animációjában egy fiatal nő a férje szeretői után kutat, féltékenységét pedig hamar felváltja a kíváncsiság.

A film a héten online is megtekinthető a Talking Shorts szervezésében rendezett online filmfesztivál keretén belül (jelszó: Makivulva).

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet