Meghalt egy 20 éves nő, miután egy olcsó ajakpiercing halálos fertőzéshez vezetett, amely agyának 37%-ára átterjedt.

A 20 éves Andressa Souza elhunyt, miután huszonnégy napot töltött a Hospital da Vida intenzív osztályán a dél-brazíliai Douradosban az olcsó piercingje által okozott agykárosodása miatt, írja a DailyStar.

Anyja, Maria Aparecida da Silva a helyi médiának elmondta, hogy lányának két hónappal a fertőzés kialakulása előtt szúrták át az alsó ajkát. Miközben azt mondta, nem emlékszik, hol szerezte Andressa a piercinget, de képes volt felidézni, hogy 60 R$-t (kevesebb mint 4500 forintot) fizetett érte.
Később a seb begyulladt és megduzzadt, és június 13-án, hétfőn erős fejfájás és láz jelentkezett nála. Anyja úgy vélte, hogy ez a dengi-láz tünete lehet, mivel a közelmúltban járvány tört ki a környékükön, amely a családjukat is érintette, ezért kórházba szállította.
Az egészségügyi személyzet tájékoztatta az anyát, hogy a fertőzés, amely a piercingen keresztül bejutott Andressa véráramába, a lánya agyának 37%-ára átterjedt. Még ha életben is maradt volna, valószínűleg vegetatív állapotba került volna.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet