Andrew Scott arról beszélt, hogyan kerüli el a beskatulyázást, min dolgozik jelenleg, és mi volt élete egyik legnagyobb színházi éleménye.

Sosem aggódott a beskatulyázás miatt

Andrew Scottot a magyar közönség a Fleabag papjaként vagy a BBC Sherlock-sorozatában a gonosz Moriarty szerepében ismerhette meg, amelyért 2012-ben elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó BAFTA-díjat. Azt már talán kevesebben tudják, hogy húsz éves színházi karrier áll a háta mögött. Az Almeida Színházban Hamlet szerepéért és a Present Laughterben nyújtott alakításáért Laurence Olivier-díjra jelölték, amelyet egyszer már 2005-ben el is nyert. A GQ magazin júniusi számában megjelenő interjúban beszélt szerepeiről, és arról, hogy mit is jelent számára a siker.

Andrew Scott Interju
Andrew Scott / Fotó: Steve Schofield

Amikor a Fleabag papjának szerepét elvállalta, olyan lehetőséget keresett, amikor nem gonoszt kell alakítania. Pedig rengeteg Moriarty-hoz hasonló karakterrel keresték meg. A Spectre – A Fantom visszatér című 2015-ös James Bond-filmben is gonoszt játszott, mert nagyon be akart kerülni egy Bond-filmbe. Remek tapasztalat volt, de utána már nem akart a franchise-ban szerepelni. A romantikus vígjátékokat viszont méltatlanul alulértékeltnek tartja. Törekszik arra, hogy a filmben a szerelmet intelligens és emberközeli módon ábrázolják – amikor először találkozott Phoebe Waller-Bridge-dzsel, a Fleabag alkotójával és címszereplőjével, pontosan ezt az általa is vallott szemléletmódot tapasztalta.

Fleabag and Hot Priest Steamy Scenes | Prime Video

This fleabag hot priest interplay makes for some steamy scenes. Watch Fleabag and hot priest streaming now on Prime Video. ” Watch the new season of Fleabag …

Sosem aggódott azon, hogy beskatulyáznák. Úgy látja, hogy a közönség inkább egy-egy életszakaszhoz köt szerepeket. A pap karaktere nagyon érdekelte az embereket.

Amikor benne van, akkor minden a szerepe körül forog, de aztán az a dolga, hogy túllépjen rajta, hogy a következő feladatra koncentrálhasson.

Az emberek viszont azt szeretnék, ha mindig hasonló szerepkörben láthatnák, és a döntéshozók is olyan színészeket keresnek, akik már egyszer eljátszották az adott karaktert. Scott igyekszik elkerülni ezeket a csapdákat.

Nem a kasszasiker számít

Felidézte a 2014-es nagy sikerét, a Büszkeség és bányászélet című vígjátékot, amelyben egy mellékszerepet alakított. Azért tartja fontosnak azt a filmet, mert egy közéleti témát és az emberség és szolidaritás üzenetét csomagolták egy nagyszerű vígjátékba. Mindemellett egy egészen különleges történetet mesél el: az LGBT közösség szolidaritást vállal a sztrájkoló bányászokkal. Sajnálja, hogy nem volt akkora kasszasiker, mint amekkorát megérdemelt volna az alkotás. Viszont ez az a film, amit az emberek a mai napig emlegetnek neki.

Ezeket az LMBTQ-filmeket érdemes megnézned / ContextUs

A tavalyi és az idei év is áttörést jelentett az LMBTQ-filmek területén. Nem csupán remek sztorik születtek, de filmművészeti szempontból is igényes és időtálló történeteket láthattunk/láthatunk. Az alábbi lista bővíthető természetesen, és remélhetőleg bővülni is fog a következő években! Amerikában, ha valakinek vallásosak a szülei, de homoszexuálisnak vallja magát, megesik, hogy egy külön erre a célra létrehozott programon kell részt vennie.

A művészet körül sznobéria viszont nagyon zavarja. Azt vette észre, hogy akik látták a Fleabagben vagy a Sherlockban, azok utána beülnek megnézni a színházban a Shakespeare– vagy Noël Coward-darabban. Egyáltalán nem zavarja, ha ilyenkor kicsit nagyobb a moraj a nézőtéren vagy a színházban megszokottnál hangosabban fejezik ki a tetszésüket. Egyik legnagyobb élménye az volt, pont a közönség bekiabálása miatt, amikor az Almeida társulatával olyan fiataloknak készítettek ingyenes előadásokat, akik korábban még sosem jártak színházban.

Büszkeség és bányászélet (12E) mozielőzetes

Nézd meg a filmet a Cinegón! – https://cinego.hu/filmek/buszkeseg-es-banyaszelet Nézd meg a filmet online! – https://goo.gl/aWzVju BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET (…

Elárulta, hogy a történetmesélés minden aspektusa érdekli, ezért a most készülő Ripley című filmjében produceri feladatokat is vállalt. Azt vallja, hogy színészként is muszáj egy kicsit rendezőként gondolkodni, hogy értse a színész, hogyan illeszkedik a film egészébe a karaktere. Amit igazi sikernek könyvel el színészként, hogy több kollégájával ellentétben nem kényszerül éttermi mellékállást vállalni, mert meg tud élni kizárólag a színészetből.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet