Eszem + Iszom GasztroArt Andy Warhol a Burger King Whopperét ette, de a...

Andy Warhol a Burger King Whopperét ette, de a McDonald’s jobban tetszett neki

Promóció

A Burger King elindította az #EgyélÚgyMintAndy kampányát. Az új reklámban Andy Warhol egy Burger Kinges burgert majszol, de egy kis kutatás után kiderül, Warhol valójában a McDonald’s-t preferálta.

Promóció

A gyorsétteremláncolat #EgyélÚgyMintAndy szlogennel jelentette meg új reklámját, egy majdnem egyperces videót Andy Warholról, ahogy egy Whoppert eszik. Azonban a DesignTaxi leírása szerint az 1982-ben készített felvétel mögött több van, mint elsőre gondolnánk.

#EatLikeAndy | 02.03.2019

The Whopper, for years also known as America’s Favorite Burger®. Keep eating like Andy. BURGER KING, WHOPPER and AMERICA’S FAVORITE BURGER are registered trademarks of Burger King Corporation. All rights reserved.

Az AdAge járt utána, hogyan is lehet az, hogy létezik egy videó Warholról, ahogy Burger King-hamburgert fogyaszt. A dán dokumentumfilmrendező, Jørgen Leth készítette a Warholt ábrázoló felvételt a 66 Scenes From America című filmjéhez.

Jørgen Leth Interview: Andy Warhol Eating a Hamburger

Uploaded by Louisiana Channel on 2014-07-16.

A rendezővel készült interjúban Leth elárulta a forgatás részleteit. Három hamburgert rendelt, egy Burger Kingest és kettő másikat. Ekkor Warhol azt kérdezte, hol van a McDonald’s-os, hiszen annak van a legszebb dizájnja.

Nézd meg Andy Warhol David Hockney-ról és Jean-Michel Basquiat-ról készült polaroid-képeit!

Andy Warhol t ritkán lehetett az SX-70 Polaroid fényképezőgépe nélkül látni. Önportréi mellett hírességekről készített pillanatképei mesélnek a 70-es, 80-as évek partijairól, és az őt körülvevő világról. A művész fotói előrevetítették napjaink imázs- és idealizálás-mániáját. – állította Warhol. Hackett nem csak barátja, de krónikása is volt a művésznek: ő írta az Andy Warhol Diaries -t.


Leth felajánlotta, gyorsan hoz neki egyet, de az ikon azt mondta, inkább ne húzzák vele az időt, a Burger King terméke is jó lesz.

ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3