A Burger King elindította az #EgyélÚgyMintAndy kampányát. Az új reklámban Andy Warhol egy Burger Kinges burgert majszol, de egy kis kutatás után kiderül, Warhol valójában a McDonald’s-t preferálta.

Hirdetés

A gyorsétteremláncolat #EgyélÚgyMintAndy szlogennel jelentette meg új reklámját, egy majdnem egyperces videót Andy Warholról, ahogy egy Whoppert eszik. Azonban a DesignTaxi leírása szerint az 1982-ben készített felvétel mögött több van, mint elsőre gondolnánk.

#EatLikeAndy | 02.03.2019

The Whopper, for years also known as America’s Favorite Burger®. Keep eating like Andy. BURGER KING, WHOPPER and AMERICA’S FAVORITE BURGER are registered trademarks of Burger King Corporation. All rights reserved.

Az AdAge járt utána, hogyan is lehet az, hogy létezik egy videó Warholról, ahogy Burger King-hamburgert fogyaszt. A dán dokumentumfilmrendező, Jørgen Leth készítette a Warholt ábrázoló felvételt a 66 Scenes From America című filmjéhez.

Jørgen Leth Interview: Andy Warhol Eating a Hamburger

Uploaded by Louisiana Channel on 2014-07-16.

A rendezővel készült interjúban Leth elárulta a forgatás részleteit. Három hamburgert rendelt, egy Burger Kingest és kettő másikat. Ekkor Warhol azt kérdezte, hol van a McDonald’s-os, hiszen annak van a legszebb dizájnja.

Nézd meg Andy Warhol David Hockney-ról és Jean-Michel Basquiat-ról készült polaroid-képeit!

Andy Warhol t ritkán lehetett az SX-70 Polaroid fényképezőgépe nélkül látni. Önportréi mellett hírességekről készített pillanatképei mesélnek a 70-es, 80-as évek partijairól, és az őt körülvevő világról. A művész fotói előrevetítették napjaink imázs- és idealizálás-mániáját. – állította Warhol. Hackett nem csak barátja, de krónikása is volt a művésznek: ő írta az Andy Warhol Diaries -t.


Leth felajánlotta, gyorsan hoz neki egyet, de az ikon azt mondta, inkább ne húzzák vele az időt, a Burger King terméke is jó lesz.

Hirdetés