Andy Warhol a Burger King Whopperét ette, de a McDonald’s jobban tetszett neki

A Burger King elindította az #EgyélÚgyMintAndy kampányát. Az új reklámban Andy Warhol egy Burger Kinges burgert majszol, de egy kis kutatás után kiderül, Warhol valójában a McDonald’s-t preferálta.

A gyorsétteremláncolat #EgyélÚgyMintAndy szlogennel jelentette meg új reklámját, egy majdnem egyperces videót Andy Warholról, ahogy egy Whoppert eszik. Azonban a DesignTaxi leírása szerint az 1982-ben készített felvétel mögött több van, mint elsőre gondolnánk.

#EatLikeAndy | 02.03.2019

The Whopper, for years also known as America’s Favorite Burger®. Keep eating like Andy. BURGER KING, WHOPPER and AMERICA’S FAVORITE BURGER are registered tra…

Az AdAge járt utána, hogyan is lehet az, hogy létezik egy videó Warholról, ahogy Burger King-hamburgert fogyaszt. A dán dokumentumfilmrendező, Jørgen Leth készítette a Warholt ábrázoló felvételt a 66 Scenes From America című filmjéhez.

Jørgen Leth Interview: Andy Warhol Eating a Hamburger

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A rendezővel készült interjúban Leth elárulta a forgatás részleteit. Három hamburgert rendelt, egy Burger Kingest és kettő másikat. Ekkor Warhol azt kérdezte, hol van a McDonald’s-os, hiszen annak van a legszebb dizájnja.

Nézd meg Andy Warhol David Hockney-ról és Jean-Michel Basquiat-ról készült polaroid-képeit!

Andy Warhol t ritkán lehetett az SX-70 Polaroid fényképezőgépe nélkül látni. Önportréi mellett hírességekről készített pillanatképei mesélnek a 70-es, 80-as évek partijairól, és az őt körülvevő világról. A művész fotói előrevetítették napjaink imázs- és idealizálás-mániáját. – állította Warhol. Hackett nem csak barátja, de krónikása is volt a művésznek: ő írta az Andy Warhol Diaries -t.


Leth felajánlotta, gyorsan hoz neki egyet, de az ikon azt mondta, inkább ne húzzák vele az időt, a Burger King terméke is jó lesz.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból