Nézd meg Andy Warhol David Hockney-ról és Jean-Michel Basquiat-ról készült polaroid-képeit!

Az Andy Warhol Alapítvány londoni kiállítása a BASTIAN galériában Joseph Beuys soha-nem-látott képei mellett Andy Warhol hírességekről készített polaroidjait is bemutatja. Így láthatjuk Jean-Michel Basquiat és David Hockney fotóit is!

Andy Warholt ritkán lehetett az SX-70 Polaroid fényképezőgépe nélkül látni. Önportréi mellett hírességekről készített pillanatképei mesélnek a 70-es, 80-as évek partijairól, és az őt körülvevő világról. A művész fotói előrevetítették napjaink imázs- és idealizálás-mániáját.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az én elképzelésem egy jó fotóról az, hogy a fókuszban egy híres ember van, aki valami nem híres dolgot csinál. Rosszkor jó helyen lenni[/perfectpullquote]

– állította Warhol.

Andy Warhol soha nem látott fotói a ’80-as évek New York-járól

Hackett nem csak barátja, de krónikása is volt a művésznek: ő írta az Andy Warhol Diaries -t. Barátságuk 1969-ben kezdődött, amikor Pat Hackett jelen volt az Interview Magazine megszületésénél. Innentől kezdve ő lett Warhol naplóinak írója. Halála előtt Warhol Hackettnek ajándékozta 8×10-es zselatinos ezüst nyomatait, amelyeket 35 mm-es kamerájával készített.


Most számos Warhol-képet – köztük rengeteg soha-nem-látott felvételt –, tárnak a nagyközönség elé. Az Andy Warhol Polaroid Képek-kiállítás február 2-ától április 13-ig látogatható a londoni BASTIAN galériában.

Titkos, láthatatlan festékkel készített rajzokat találtak Basquiat festményén

Egy kliens bérelte fel Emily MacDonald-Korth-t, hogy vizsgálja meg Basquiat Untitled (1981) munkáját, mert biztos akart lenni benne, 1981-ben készült. Az Artnet News szerint MacDonald-Korth UV-lámpával analizálta az alkotást, mikor meglátta a titkos rajzokat. A projektet kedden jelentették be. A musical zenéjét Jon Batiste, zenész, zenekarvezető és tévés személyiség (A The Late Show with Stephen Colbert fűződik például a nevéhez) szerzi.


Több mint 60 Andy Warhol által készített polaroidot állítanak ki, köztük a művész- és divatvilág hírességeiről készített portrékat.

Többek között láthatjuk Jean-Michel Basquiat-t, Liza Minnellit, Jane Fondát, David Hockney-t, Paloma Picassot és Yves-Saint Laurent-t.

A Dazeddigital azt írja, a kiállítás látogatói emellett Joseph Beuys előadóművész fotóit is megtekinthetik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból