Betekintést nyerhetünk Andy Warhol és Jean-Michel Basquiat komplex barátságába intim, korábban soha-nem-látott fotók által

Mindig is arra vártál, hogy jobban megismerd a két modern művészeti ikon, Jean-Michel Basquiat és Andy Warhol életét? Van egy jó hírünk: érkezik a Warhol on Basquiat könyv, írja a Vice.

Egy híres művész élete mindig izgalmasnak tűnik. Tágas stúdiólakásban tölteni a mindennapokat, életre kelteni valamit, amit csak szeretnél, jó esetben még méltányos fizetést is hazavinni cserébe – egyértelműen jó ajánlatnak hangzik. Azonban ennek is megvannak a maga hátrányai. Például nehéz lehet az alkotás nyomásával megküzdeni vagy a paparazzi elől menekülni. Mégis, sokunk számára régi vágy teljesülhet az érkező Warhol on Basquiat könyv által. Az alkotás egy intim képet fest két modern művészeti ikon életéről.

A könyv soha-nem-látott fotók százait, idézeteket Andy Warhol naplójából és Warhol és Jean-Michel Bascquiat kollaborációit is tartalmazza.

A kötet a két művész közötti komplex barátság és az 1980-as évek New Yorkjának lenyűgöző krónikája.

Nézd meg Andy Warhol David Hockney-ról és Jean-Michel Basquiat-ról készült polaroid-képeit!

Andy Warhol t ritkán lehetett az SX-70 Polaroid fényképezőgépe nélkül látni. Önportréi mellett hírességekről készített pillanatképei mesélnek a 70-es, 80-as évek partijairól, és az őt körülvevő világról. A művész fotói előrevetítették napjaink imázs- és idealizálás-mániáját. – állította Warhol. Hackett nem csak barátja, de krónikása is volt a művésznek: ő írta az Andy Warhol Diaries -t.

Rengeteg intim és hétköznapi képet csodálhatunk meg a könyv lapjain. Láthatjuk például a Warholt átölelő Basquiat-t, illetve a félmeztelenül súlyokat emelő Basquiat-t figyelő Warholt is. A kötet egy vázlatfüzet hatását kelti, amit az egyetemi éveid során készítesz magadról és a barátaidról. Már ha persze a barátaid közé tartozik Keith Haring, Madonna, Fab Five Freddy és Grace Jones.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk