Andy Warhol soha nem látott fotói a ’80-as évek New York-járól

Andy Warhol élete vége felé régi bizalmasa, Pat Hackett megkérdezte a művésztől: “Gondoltál valaha arra, hogy pszichiáterhez menj?” Erre Warhol ezt felelte:”Nincs rá szükségem. Te itt vagy nekem.” A Warhol-naplók írója és a közeli barát, Hackett most egy sor soha nem látott fotót hoz nyilvánosságra a művész 1980-as években New Yorkban lőtt képeiből.

Hackett nem csak barátja, de krónikása is volt a művésznek: ő írta az Andy Warhol Diaries-t. Barátságuk 1969-ben kezdődött, amikor Pat Hackett jelen volt az Interview Magazine megszületésénél. Innentől kezdve ő lett Warhol naplóinak írója.

Halála előtt Warhol Hackettnek ajándékozta 8×10-es zselatinos ezüst nyomatait, amelyeket 35 mm-es kamerájával készített.

A művész annyira szerette ezt a fényképezőgépet, hogy a partikra is mindig magával vitte.

A fekete-fehér fotók között vannak pillanatképek Jean-Michel Basquiat-ról, Grace Jones-ról, Keith Haringről, Debbie Harry-ről és magáról Warholról, ahogy a ’80-as évek New Yorkjában bulizgatnak.

A fotók most láthatók először a Los Angeles-ben megrendezett Through Andy’s Lens (Andy lencséjén keresztül) című kiállításon a Hedges Project keretében.

Fotógalériánkban most mi is mutatunk néhány képet.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból