Angela Merkel életrajzi filmjében román színész játssza Orbán Viktort

Angela Merkel német kancellár életrajzi filmjében Radu Banzaru román színész játssza Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

A Romania Insider értesülése szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök karakterét Radu Banzaru román színész alakítja majd Angela Merkel életrajzi filmjében.

angela merkel orbán viktor angela merkel film menekültválság
Angela Merkel és Orbán Viktor sajtótájékoztatót tart, 2017 / Fotó: Getty Images

A lap szerint a film 2015 nyarán játszódik, amelyben hangsúlyos szerepet kap a menekültválság kezelése, Angela Merkel által hozott döntések.

Kiemelten hangsúlyos lesz az a szál a filmben, amikor német és más országok vezetőivel került konfliktusba Merkel. Mint ismert, ennek oka a Wilkommen, azaz a szír menekülteleket befogadja Németország.

Itt sejlik fel Orbán Viktor magyar miniszterelnök is, aki ellenzi ezt a döntést.

Orbán és Merkel csörtéje a menekültügyről / ContextUs

A Deutsche Welle szerint a megbeszéléseket követő sajtótájékoztató csütörtökön feszült volt. Angela Merkel német kancellár a magyar kormány menekültüggyel kapcsolatos hozzáállását “problémának” nevezte. Emberi bánásmódot követelt a menedéket kereső emberek számára. – mondta Merkel a riportereknek az Orbán Viktorral folytatott megbeszélése után Berlinben.

Angela Merkel német kancellárt Imogen Kogge német színésznő alakítja majd, a film pedig Robin Alexander újságíró Die Getriebenen című bestsellerje alapján készül. A rendező Stephan Wagner, akinek nevéhez számos Tetthely-epizódot és német tévéfilm fűződik.

Az ENSZ szerint 2017-ben 68,5 millió ember menekült el a háború és üldöztetés elől

A dél-szudáni, a kongói krízis és a Mianmarban élő muszlim rohingya kisebbség tömeges migrációja tovább növelte az egyébként is szomorú statisztikát. A menekültek száma 2016-ban 65,5 millió volt. A legújabb menekültek 70%-a mindössze 10 országból származik, az ENSZ menekültügyi főbiztosa, Filippo Grandi szerint.

Radu Banzaru filmjei közül Magyarországon talán a 2016-os német film, a Toni Erdmann a legismertebb, ezt a filmet Oscar-díjra is jelölték.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból