Angela Merkel német kancellár életrajzi filmjében Radu Banzaru román színész játssza Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Hirdetés

A Romania Insider értesülése szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök karakterét Radu Banzaru román színész alakítja majd Angela Merkel életrajzi filmjében.

Angela Merkel és Orbán Viktor sajtótájékoztatót tart, 2017 / Fotó: Getty Images

A lap szerint a film 2015 nyarán játszódik, amelyben hangsúlyos szerepet kap a menekültválság kezelése, Angela Merkel által hozott döntések.

Kiemelten hangsúlyos lesz az a szál a filmben, amikor német és más országok vezetőivel került konfliktusba Merkel. Mint ismert, ennek oka a Wilkommen, azaz a szír menekülteleket befogadja Németország.

Itt sejlik fel Orbán Viktor magyar miniszterelnök is, aki ellenzi ezt a döntést.

Orbán és Merkel csörtéje a menekültügyről / ContextUs

A Deutsche Welle szerint a megbeszéléseket követő sajtótájékoztató csütörtökön feszült volt. Angela Merkel német kancellár a magyar kormány menekültüggyel kapcsolatos hozzáállását “problémának” nevezte. Emberi bánásmódot követelt a menedéket kereső emberek számára. – mondta Merkel a riportereknek az Orbán Viktorral folytatott megbeszélése után Berlinben.

Angela Merkel német kancellárt Imogen Kogge német színésznő alakítja majd, a film pedig Robin Alexander újságíró Die Getriebenen című bestsellerje alapján készül. A rendező Stephan Wagner, akinek nevéhez számos Tetthely-epizódot és német tévéfilm fűződik.

Az ENSZ szerint 2017-ben 68,5 millió ember menekült el a háború és üldöztetés elől

A dél-szudáni, a kongói krízis és a Mianmarban élő muszlim rohingya kisebbség tömeges migrációja tovább növelte az egyébként is szomorú statisztikát. A menekültek száma 2016-ban 65,5 millió volt. A legújabb menekültek 70%-a mindössze 10 országból származik, az ENSZ menekültügyi főbiztosa, Filippo Grandi szerint.

Radu Banzaru filmjei közül Magyarországon talán a 2016-os német film, a Toni Erdmann a legismertebb, ezt a filmet Oscar-díjra is jelölték.

Hirdetés