Anger Zsolt valami piszkosba keveredik az új ’56-os filmben

“A vizsga egy nagyon jó film. Az első tíz percet el sem hittem. Ízléses felvezetés, jó vágások, érdekes, a történetépítkezést támogató filmzene, szuper atmoszférateremtés” – lelkendezett az Index 2011-ben, miután megnézték Bergendy Péter komcsi ügynökfilmjét.

A vizsga után a rendező újra összeállt Köbli Norbert forgatókönyvíróval. A két filmes legújabb munkája, a Trezor című történelmi thriller is ugyanabba az érába repít: a tévéfilm 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik.

A szinopszis így foglalja össze a részben valós eseményeken alapuló sztorit:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A belügyminisztérium trezorkulcsai elvesznek az ’56-os forradalom zűrzavarában. Ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása utána a rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, hogy törje fel nekik saját, feltörhetetlen trezorjukat. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.[/perfectpullquote]

Az elítélt lakatost Anger Zsolt alakítja, akinek a korrupt Scherer Péter hozza a megbízást, aztán Tasnádi Bence is belekeveredik a történetbe. A filmben rajtuk kívül Hámori Gabriella, Elek Ferenc, valamint Bezerédi Zoltán is játszik – legutóbbi Münnich Ferencet, az akkori miniszterelnök-helyettest alakítja.

A 2018 őszére ígért tévéfilmhez megérkezett az előzetes is:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Trezor az év elején forgott, összesen 13 napig, többek között a Kőbánya alatti pincerendszerben és a Vasas Művelődési Házban. A 75 perces filmet várhatóan várhatóan valamikor novemberben mutatják be a Duna Televízión.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból