Nézem Film Anger Zsolt valami piszkosba keveredik az új '56-os filmben

Anger Zsolt valami piszkosba keveredik az új ’56-os filmben

Promóció

“A vizsga egy nagyon jó film. Az első tíz percet el sem hittem. Ízléses felvezetés, jó vágások, érdekes, a történetépítkezést támogató filmzene, szuper atmoszférateremtés” – lelkendezett az Index 2011-ben, miután megnézték Bergendy Péter komcsi ügynökfilmjét.

Promóció
- Advertisement -

A vizsga után a rendező újra összeállt Köbli Norbert forgatókönyvíróval. A két filmes legújabb munkája, a Trezor című történelmi thriller is ugyanabba az érába repít: a tévéfilm 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik.

A szinopszis így foglalja össze a részben valós eseményeken alapuló sztorit:

A belügyminisztérium trezorkulcsai elvesznek az ’56-os forradalom zűrzavarában. Ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása utána a rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, hogy törje fel nekik saját, feltörhetetlen trezorjukat. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.

Az elítélt lakatost Anger Zsolt alakítja, akinek a korrupt Scherer Péter hozza a megbízást, aztán Tasnádi Bence is belekeveredik a történetbe. A filmben rajtuk kívül Hámori Gabriella, Elek Ferenc, valamint Bezerédi Zoltán is játszik – legutóbbi Münnich Ferencet, az akkori miniszterelnök-helyettest alakítja.

A 2018 őszére ígért tévéfilmhez megérkezett az előzetes is:

Security Check Required

No Description

A Trezor az év elején forgott, összesen 13 napig, többek között a Kőbánya alatti pincerendszerben és a Vasas Művelődési Házban. A 75 perces filmet várhatóan várhatóan valamikor novemberben mutatják be a Duna Televízión.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3