A brit kormány betilthatja az Instagramot egy 14 éves lány halála miatt

A média hatása ismét emberéletet követelt. Molly Russell mindössze 14 éves volt, amikor véget vetett az életének. Szülei részben az Instagramot okolják.

A legijesztőbb, hogy a fiatal lány semmilyen mentális betegségre utaló jelet nem mutatott, mielőtt öngyilkos lett. Halála sokkolta szüleit. Édesapja egy rövid dokumentumfilmben elmondta, egyértelmű bizonyítékokat talált lánya közösségi oldalán. Az öngyilkosságról szóló oldalak inkább fatalista jellegűek voltak. Támogatás helyett a legrosszabbra buzdították az embereket.

3
Sokan nem tudnak kitől segítséget kérni / Fotó: BayPsych

A család ügyvédje, Merry Varney most megcélozta a közösségi oldalt, hogy megakadályozza az ilyen jellegű cselekményeket a jövőben. Ugyanis nem Russell az egyetlen fiatal, aki a média nyomásának hatására véget vetett az életének. Számos tanulmány született az ilyen oldalak káros hatásairól. Mivel a felhasználók nagy része tinédzser, ők vannak a legnagyobb veszélyben. Ha semmilyen változás nem történik az esetben, Anglia betilthatja az Instagramot.

Az Instagram harcba száll a kamukövetőkkel / ContextUs

Az Instagram harcba száll a kamukövetők használatával, írja a Dazeddigital . A hamis kommentek, lájkok és követők generálása nem megengedett a cég felhasználási feltételei szerint, és ezek a jövőben el is lesznek távolítva. Volt már példa arra, hogy Kim Kardashian Instagram-oldalán dollárlenyomatos szettet posztolt, de most meztelen női torzókkal lett tele a közösségi platformja.

Matt Hancock, Anglia egészségügyi minisztere már most írt egy levelet a Twitternek, a Snapchatnek, a Pinterestnek, a Google-nak és a Facebooknak. Ugyanis a szülőknek nincs sok minden a kezükben, hogy megakadályozzák bizonyos tartalmak betiltását a közösségi oldalakon.

Az Instagram 2016-ban már együtt dolgozott a National Suicide Prevention Lifeline és a National Eating Disorder Association szervezetekkel, amelyek mentális problémákkal küzdő embereken segítenek nap mint nap.

Habár nem lehet csak és kizárólag a közösségi oldalakat okolni a történtek miatt. Angliában a 14 éves lányok egynegyede bántja magát. A nemzeti egészségügyi megszorítások miatt a britek nagy részének nincs lehetősége megfelelő mentális kezelésre. Ez nem csak a fiatalokat, hanem mindenkit érint.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból