Anglia bekeményít – tavasztól szabályozzák a pornófilmek elérését

Voltak idők, amikor a legnagyobb tragédiát az jelentette, hogy nem tudtunk bemenni a szórakozóhelyre, mert otthon hagytuk a személyinket. Úgy látszik, Anglia ennél is tovább megy. Akinek nincs személyi igazolványa vagy nem töltötte be a 18. életévét, nem nézhet felnőtt filmeket.

Anglia tavasztól szigorít a felnőtt filmek nézhetőségén, csak akkor nézhet valaki pornófilmet, ha érvényes személyi igazolvánnyal vagy hitelkártya információval rendelkezik. Még akkor is, ha ingyenes filmet szeretne megnézni.

Welldoing
Anglia úgy döntött, itt az idő szabályozni a pornófilmeket / Fotó: Welldoing

Az új szabályozás elrendeli, hogy mindenkinek külön be kell lépnie az adott oldalra, ahol felnőtt filmet szeretne nézni. Amennyiben valaki nem rendelkezik az említett dokumentumok valamelyikével, vásárolhat speciális pornóbelépőt. A szabályozószervek felhatalmazást kapnak, hogy blokkolják a felnőtt tartalmú oldalakat az interneten, valamint a hozzáférést az olyan oldalakhoz, amelyek nem felelnek meg a korhatáros követelményeknek.

A filmipar 6 szexuális tabut ledöntő alkotása / ContextUs

Ahogy változnak a generációk, úgy emelkedik a nézők ingerküszöbe is, és ezzel együtt sorra dőlnek le a filmvásznon az egyes tabuk. Amit régebben még a legmerészebb filmesek sem mertek megmutatni, azok mára beépültek a filmes kelléktárba. Kik voltak azok az alkotók, akik a tabuk ledöntésével új utakat nyitottak a filmesek számára.

A szoftver telepítése körülbelül 4,45 millió fontba került a brit filmosztályozással foglalkozó szervezetének (British Board of Film Classification – a szerk.). Angliában közel 60.000 üzlet fog életkort igazoló kártyákat kínálni, amelyeket még április előtt kell eladniuk. Ez azt jelenti, hogy a briteknek csupán néhány hónapjuk maradt, hogy szabadon nézhessenek pornófilmeket.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból