Követem Trash Amire mindig is kíváncsi voltál: mit kap karácsonyra Erzsébet...

Amire mindig is kíváncsi voltál: mit kap karácsonyra Erzsébet királynétól a személyzet?

Promóció

Közeleg a karácsony, de az angol királynő már márciusban elkezdte a készülődést. Ugyanis az 550 palotában dolgozó embernek nem olyan egyszerű beszereznie az ajándékokat. Habár, már évek óta ugyanaz a folyamat.

Promóció
- Advertisement -

Márciusban minden dolgozó megkapja a szokásos e-mailt: mit kér karácsonyra. Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy mind az 550 ember azt kér, amit nem szégyell. Mindössze utalványt kérhetnek, valamint megválaszthatják, hogy valamilyen jelképes ajándékra vagy könyvre kérik az összeget.

A palota dolgozóinak is vesz ajándékot / Fotó: Global News

Nem is mindenkinek jár a jóból, aki nem dolgozik minimum egy éve a palotában, kimarad a buliból. Természetesen összegben is van eltérés, a legfiatalabb dolgozó 28 angol font értékben kaphat maximum ajándékot, az összeg pedig növekedhet  a ledolgozott évek számával. A felső határ 35 font. A sorrend is megvan: először a legidősebb dolgozó veszi át az ajándékát, őt követik az adminisztrátorok, majd a háztartási alkalmazottak, végül pedig a kertészek.

Több százezren tüntettek a Brexit ellen Londonban

Az egész napos demonstrációt – amelyen a szervezők becslése szerint százezren vettek részt – a brit EU-tagságról 2016. június 23-án tartott népszavazás második évfordulóján tartották. A két évvel ezelőtti referendumon a kilépést pártolók kerültek szűk, 51,9 százalékos többségbe.

A karácsonyi hagyomány része, hogy a királynő minden évben ad egy karácsonyfát különböző templomoknak és iskoláknak Sandringham területén. De a Westminster apátság, a Szent Pál-székesegyház, a Szent Egyed-katedrális és a az Edinburgh-i Canongate templom is magáénak tudhat egy-egy fát.

Promóció
ForrásThe Sun
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3