Az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál középpontjában Portugália áll majd, és a rövidfilmeket idén a Toldi Távmozin keresztül érhetik el az érdeklődők.

Tudjuk, mit fogsz tenni november utolsó hetében

Idén 24 rövidfilm száll versenybe a legjobb film díjáért és 15 film a legjobb gyerekfilm díjáért.

“November 21-én ingyenes Anilogue Warm-Uppal kezdhetik a ráhangolódást az érdeklődők a november 29-ig tartó idei Anilogue-ra” – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. Az Anilogue Warm-Up ingyenes ízelítőt ad az idei kínálatból, valamint válogatást mutat be a tavalyi év nyertes rövidfilmjeiből.

'The Swallows Of Kabul' - first English trailer

The first English-language subtitled trailer for Zabou Breitman and Eléa Gobé Mévellec's feature-length animation of The Swallows Of Kabul ahead of its premi...

Kortárs belga képregényektől a japán animékig

rajzfilm szerelmeseinek kedvenceként emlegetett fesztivál november 25-én 10 órától a négyéves gyerekek számára készült kisfilmek versenyblokkjával várja az érdeklődőket. Este a fesztivál hivatalosan Anca Damian Marona csodálatos kalandjai című megindító filmjének vetítésével veszi kezdetét. A Bucheon Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon a legjobb animáció díjával elismert és Európai Filmdíjra jelölt francia, román, belga koprodukcióban készült alkotás főhőse egy mindig optimista, eltűnt gazdájához fanatikusan hű kóbor kutya. 

Marona's Fantastic Tale Trailer #1 (2020) | Movieclips Indie

Check out the new trailer for Marona's Fantastic Tale! Let us know what you think in the comments below. ► Visit https://www.fandangonow.com?cmp=Indie_YouTub...

Az animáció színes, lehengerlő képi világát a kortárs belga képregényművészet egyik legizgalmasabb alakja, Brecht Evens teremtette meg.

November 26-án 10 órakor a nyolcéves gyerekek számára készült kisfilmek versenyblokkja lesz látható, este fél 8-tól a rövidfilmes versenyprogram első blokkját vetítik.

November 27-én 10 órától Ilze Burkovska Jacobsen munkáját, az Annecyban és Bucheonban egyaránt díjazott A kedvenc háborúm című norvég-lett alkotást tűzik műsorra. Az 1970 és 1990 között a Szovjetunióban felnőtt rendező személyes történetén keresztül mutatja be a hatalomnak a lakosság elnyomására irányuló ideológiai háborúját.

November 27-én este fél 8-tól, majd november 28-án délelőtt 10 órától két rövidfilmes versenyblokk lesz műsoron. A fesztivál zárófilmjét, Vatanabe Ajumu A tenger gyermekei című alkotását november 28-án este fél 8-tól lehet majd megnézni. Az Igarasi Daiszuke eredeti mangáján alapuló új japán animé izgalmasan ötvözi a hagyományos, kézzel készített rajzokat a legmodernebb CGI technikával. A film főszereplője a 14 éves Ruka, aki megmagyarázhatatlan vonzódást érez az oceanárium és a két titokzatos fiú, Umi és Sora iránt, akikkel ott ismerkedett meg.

Best of Anilogue 2020

November 29-én 17 órakor láthatja a közönség a BEST OF ANILOGUE 2020 válogatást, este fél 8-tól pedig portugál rövidfilmeket vetítenek. A vetítés után Zoomon keresztül beszélgetés is lesz a rendezőkkel. 

A 18. Anilogue az NKA támogatásával, a Francia Intézettel, a Japán Alapítvánnyal, a Camoes Intézettel és a Cseh Centrummal együttműködve valósul meg.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet