Követem Events Az Anima Sound System is a Budapest Pride élére...

Az Anima Sound System is a Budapest Pride élére állt

Promóció

PRE PRIDE PARTY néven az Akváriumban egy óriási elektronikus zenei fesztiválindító koncerttel gyűjt adományt a Budapest Pride. A kezdeményezés fő fellépője az Anima Sound System.

Promóció
- Advertisement -

Merj nagyot álmodni! – ez a Budapest Pride Fesztivál idei szlogenje. De nem szabad megállnunk az álmodozásnál, ezekért tenni is kell! Mostanában a magyar civil szervezetek egyik fő tevékenységi köre a pénzgyűjtés lett. Pedig nem ez lenne a feladatuk. A Budapest Pride-nak elsődlegesen az LMBTQ+ emberek jogaival, társadalmi helyzetével, esélyeivel és problémáival kellene foglalkoznia. Ennek érdekében a rendezvénysorozat nagyjából 300 önkéntes munkájával tud megvalósulni. De a nyomtatás, az irodabérlés, az események infrastruktúrájának és technikai hátterének biztosítása nincs ingyen.

“A “civilség” nem az ördögtől való, sőt! inkább arról, hogy független, erős, szolidáris állampolgárok a rászorulók, a társadalom alján élők, a szegények támogatásáért tesznek. Ez nem valami ördögi ármánykodás eszköze, ahogy az a politikai kommunikációban megjelenik, hanem mindennapos kötelességünk” – fejti ki a Recordernek adott interjújában Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője.

A társadalmi kérdésekben is aktív zenekarnak múlt héten jelent meg a TASZ mottóját viselő SZABAD című, a kultikus 68 című dalukat feldolgozó remixlemeze. Fontosnak tartják, hogy most az LMBTQ közösség mellett is kiálljanak a buli keretein belül.

anima sound system – ’68 (jaffa surfa remix)

szabad (’68 remixes)

Az Anima mellett olyan különleges formációk veszik birtokba a színpadot a Pride Fesztivált indító bulin, mint a szintén társadalomkritikus, eklektikus, de főleg a triphopos alapokkal dolgozó Beat Dis. Fellép a kifinomult elektropoppos AGAVOID, és elrepít minket az outsider hálószobatechno meghitt, mégis kicsit idegenszerű világába a Farbwechsel Records és a Ladyfest Budapest felfedezettje, az ACIDWITCH duo egyik boszorkánya, Yinna. Nem utolsó sorban a szintén Farbwechsel-kötődésű Crisis Sound System jól ismert, brit rave-et idéző breakbeatjére bulizhatunk egészen reggelig.

Budapest Pride, 2016 / Fotó: Davda Bereznai

A tehetetlenség dühe és négyfalközti mérgelődés helyett inkább tombold ki magadból a frusztrációt, és azzal, ha megvetted a bulira a jegyed már hozzáadtál egy darabot a közös puzzle-höz.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. június 1., 20 óra

Helyszín: Akvárium Klub, Budapest

Jegyár: Elővételben 2. 500 HUF; Helyszínen 3. 000 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3