Követem Events Az Anima Sound System is a Budapest Pride élére...

Az Anima Sound System is a Budapest Pride élére állt

Promóció

PRE PRIDE PARTY néven az Akváriumban egy óriási elektronikus zenei fesztiválindító koncerttel gyűjt adományt a Budapest Pride. A kezdeményezés fő fellépője az Anima Sound System.

Promóció

Merj nagyot álmodni! – ez a Budapest Pride Fesztivál idei szlogenje. De nem szabad megállnunk az álmodozásnál, ezekért tenni is kell! Mostanában a magyar civil szervezetek egyik fő tevékenységi köre a pénzgyűjtés lett. Pedig nem ez lenne a feladatuk. A Budapest Pride-nak elsődlegesen az LMBTQ+ emberek jogaival, társadalmi helyzetével, esélyeivel és problémáival kellene foglalkoznia. Ennek érdekében a rendezvénysorozat nagyjából 300 önkéntes munkájával tud megvalósulni. De a nyomtatás, az irodabérlés, az események infrastruktúrájának és technikai hátterének biztosítása nincs ingyen.

“A “civilség” nem az ördögtől való, sőt! inkább arról, hogy független, erős, szolidáris állampolgárok a rászorulók, a társadalom alján élők, a szegények támogatásáért tesznek. Ez nem valami ördögi ármánykodás eszköze, ahogy az a politikai kommunikációban megjelenik, hanem mindennapos kötelességünk” – fejti ki a Recordernek adott interjújában Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője.

A társadalmi kérdésekben is aktív zenekarnak múlt héten jelent meg a TASZ mottóját viselő SZABAD című, a kultikus 68 című dalukat feldolgozó remixlemeze. Fontosnak tartják, hogy most az LMBTQ közösség mellett is kiálljanak a buli keretein belül.

anima sound system – ’68 (jaffa surfa remix)

szabad (’68 remixes)

Az Anima mellett olyan különleges formációk veszik birtokba a színpadot a Pride Fesztivált indító bulin, mint a szintén társadalomkritikus, eklektikus, de főleg a triphopos alapokkal dolgozó Beat Dis. Fellép a kifinomult elektropoppos AGAVOID, és elrepít minket az outsider hálószobatechno meghitt, mégis kicsit idegenszerű világába a Farbwechsel Records és a Ladyfest Budapest felfedezettje, az ACIDWITCH duo egyik boszorkánya, Yinna. Nem utolsó sorban a szintén Farbwechsel-kötődésű Crisis Sound System jól ismert, brit rave-et idéző breakbeatjére bulizhatunk egészen reggelig.

Budapest Pride, 2016 / Fotó: Davda Bereznai

A tehetetlenség dühe és négyfalközti mérgelődés helyett inkább tombold ki magadból a frusztrációt, és azzal, ha megvetted a bulira a jegyed már hozzáadtál egy darabot a közös puzzle-höz.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. június 1., 20 óra

Helyszín: Akvárium Klub, Budapest

Jegyár: Elővételben 2. 500 HUF; Helyszínen 3. 000 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3