Anna Chapmant igazi kémként küldte Putyin Amerikába, hogy információt szolgáltasson hazájába.

Anna Chapman jelenleg tévés műsorvezetőként és influenszerként dolgozik, de a hírnevet azzal szerezte, mikor lebukott azzal, hogy orosz kémként foglalkozott Amerikában, írjaDaily Star.

Az egyik legnagyobb Amerikában működő kémrendszerben tevékenykedett. Aktív éveiben megpróbálta elcsábítani az Obama-adminisztráció kabinettagját, és nagyon közel került feladatának teljesítéséhez.

A kémrendszert Alekszandr Potejev, egy korábbi magas rangú orosz hírszerző tiszt leplezte le, amiért Oroszországban hazaárulással és dezertálással vádolták. Potejev árulása után Chapmant és további kilenc kémet deportáltak az Egyesült Államokból. Chapman bűnösnek vallotta magát összeesküvés vádjában, és abban, hogy információt szolgáltatott Oroszországnak anélkül, hogy bejegyzett külföldi ügynök lett volna. 

Deportálása után egy orosz magazin beválogatta az ország 100 legszexibb nője közé. Chapman manapság nagy követőszámmal büszkélkedhet közösségi médiában, amelyet tévéműsorának népszerűsítésére használ, emellett modellkedik is. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet