Anna Delvey, aki megtévesztette a művészvilág leggazdagabb embereit

Talán sokakban felmerül a kérdés, ki az az Anna Delvey? A művészvilág elit köreibe nem könnyű a bejutás, de utána jön csak a neheze, bent is kell maradni. Anna Delveynek legalább az egyik sikerült, bár a szabadságával fizetett érte.

Manhattan legfelsőbb bírósága május 9-én határozott Anna Delvey ügyében, aki megtévesztette a művészvilág leggazdagabb embereit. A hölgy orosz örökösnőnek adta ki magát, eredeti neve Anna Sorokin. Mivel az életet imádta habzsolni, azonban pénze nem tellett a hóbortjaira, hatalmas banki kölcsönt vett fel, valamint kétes ügyletekre vett rá gazdag embereket.

Anna Delvey
Delvey Nem Nagynon Vette Komolyan, Hogy Szabadsága A Tét / Fotó: Rolling Stone

Anna Delvey a művészetben látta meg a pénzt, és jó ízlésének, valamint agyafúrtságának köszönhetően luxushotelekben lakott és drága éttermekben költötte mások pénzét. Elképzelt életében óriási művészeti projectek megvalósulásáról álmodott, amelyektől valószínűleg sok pénzt is várt. Delvey áldozatai között szerepel Aby Rosen iparmágnás és Gabriel Andres Calatrava építész is. Utóbbit meggyőzte egy 40 millió dolláros klub kivitelezésével, amiben forgó kiállításokat tervezett.

Fölmérték, milyen összeesküvés-elméletekben hisznek az oroszok

Az oroszok 66 százaléka úgy hiszi, hogy létezik egy olyan csoport, túlnyomórészt az általánosságban vett Nyugaton, amely a történelem átírásával, a tények meghamisításával próbál meg ártani Oroszországnak – derült ki a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet felmérésének hétfőn ismertetett eredményéből.

Azonban Delvey soha nem lehet tanúja a manhattani vagy bármelyik amerikai művészvilágnak. A banki kölcsönt, amelyet felvett (100.000 dollár), nem tudta visszafizetni, ezért egy másik banktól felvett 25 millió dollárt.

Azonban Delvey kisasszony ahelyett, hogy fedezte volna az új kölcsönből a lejártat, még többet költekezett. Természetesen egy idő után kifutott a pénzből, a hotelekből kirúgták.

Végül letartóztatták, miután visszautasított egy 200 dolláros éttermi számlát. Hihetetlen, de a tárgyalásokon, ahelyett, hogy figyelt volna, azzal volt elfoglalva, hogy stílusosan jelenjen meg. Büntetése 4 évtől akár 12 évig is terjedhet. Ha kiszabadul, Oroszországba deportálják. A tárgyalás végén Delvey bocsánatot kért tettéért.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk