Követem Közélet Anna Delvey, aki megtévesztette a művészvilág leggazdagabb embereit

Anna Delvey, aki megtévesztette a művészvilág leggazdagabb embereit

Promóció

Talán sokakban felmerül a kérdés, ki az az Anna Delvey? A művészvilág elit köreibe nem könnyű a bejutás, de utána jön csak a neheze, bent is kell maradni. Anna Delveynek legalább az egyik sikerült, bár a szabadságával fizetett érte.

Promóció
- Advertisement -

Manhattan legfelsőbb bírósága május 9-én határozott Anna Delvey ügyében, aki megtévesztette a művészvilág leggazdagabb embereit. A hölgy orosz örökösnőnek adta ki magát, eredeti neve Anna Sorokin. Mivel az életet imádta habzsolni, azonban pénze nem tellett a hóbortjaira, hatalmas banki kölcsönt vett fel, valamint kétes ügyletekre vett rá gazdag embereket.

Delvey nem nagynon vette komolyan, hogy szabadsága a tét / Fotó: Rolling Stone

Anna Delvey a művészetben látta meg a pénzt, és jó ízlésének, valamint agyafúrtságának köszönhetően luxushotelekben lakott és drága éttermekben költötte mások pénzét. Elképzelt életében óriási művészeti projectek megvalósulásáról álmodott, amelyektől valószínűleg sok pénzt is várt. Delvey áldozatai között szerepel Aby Rosen iparmágnás és Gabriel Andres Calatrava építész is. Utóbbit meggyőzte egy 40 millió dolláros klub kivitelezésével, amiben forgó kiállításokat tervezett.

Fölmérték, milyen összeesküvés-elméletekben hisznek az oroszok

Az oroszok 66 százaléka úgy hiszi, hogy létezik egy olyan csoport, túlnyomórészt az általánosságban vett Nyugaton, amely a történelem átírásával, a tények meghamisításával próbál meg ártani Oroszországnak – derült ki a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet felmérésének hétfőn ismertetett eredményéből.

Azonban Delvey soha nem lehet tanúja a manhattani vagy bármelyik amerikai művészvilágnak. A banki kölcsönt, amelyet felvett (100.000 dollár), nem tudta visszafizetni, ezért egy másik banktól felvett 25 millió dollárt.

Azonban Delvey kisasszony ahelyett, hogy fedezte volna az új kölcsönből a lejártat, még többet költekezett. Természetesen egy idő után kifutott a pénzből, a hotelekből kirúgták.

Végül letartóztatták, miután visszautasított egy 200 dolláros éttermi számlát. Hihetetlen, de a tárgyalásokon, ahelyett, hogy figyelt volna, azzal volt elfoglalva, hogy stílusosan jelenjen meg. Büntetése 4 évtől akár 12 évig is terjedhet. Ha kiszabadul, Oroszországba deportálják. A tárgyalás végén Delvey bocsánatot kért tettéért.

Promóció
ForrásArtsy
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3