A 2001. szeptember 11-i merénylet okozta károk enyhítésére szolgáló ágazati alap most a koronavírus-járvány károsultjait fogja segíteni a talpraállásban, hála Anna Wintournak és Tom Fordnak.

A közös szál megtart

Tom Ford, az Amerikai Divattervezők Tanácsának (CFDA) elnöke összefogott a Vogue főszerkesztőjével, Anna Wintourral, hogy átstrukturálják a CFDA-Vogue Divatalapot a koronavírus-járvány miatt nehézségekkel küzdő divattervezők és a divatiparban dolgozó kisvállalkozások megmentése érdekében, írja a Dazed.

Anna Wintour Tom Ford 2
Tom Ford És Anna Wintour / Fotó: David M. Bennett / Getty Images

Az alapot eredetileg a 2001. szeptember 11-i merénylet következtében a New Yorki-i divatipar által elszenvedett hosszútávú és helyrehozhatatlan károk enyhítésére hozták létre. Azóta pedig a CFDA és a Vogue együttműködéseként új tehetségek támogatására szolgált pályázati alapon.

Már a legnagyobb olasz divatházak is beálltak maszkokat készíteni

Manapság a koronavírus elleni védőfelszerelésekből van a legnagyobb hiány a világon. Gyakran még a frontvonalban dolgozó orvosoknak és ápolószemélyzetnek sincs megfelelő felszerelése, vagy nagyon kell spórolniuk a szűkös készletekkel. Nem csoda tehát, hogy a hatóságok minden követ megmozgatnak, hogy el tudják látni a kórházi dolgozókat a szükséges védelemmel.

Most, hogy a Covid-19-járvány a divatiparban – ahogy az élet minden területén – súlyos károkat okoz, átnevezték az alapot A Common Threadre. Ezt nagyjából „közös szálunk”-ként lehetne lefordítani, utalva az iparág elemi fontosságú eszközére, a cérnaszálra, amely összetartja a ruhadabokat. Az alap olyan történeteket fog megosztani, amelyek azt mutatják be, hogy az amerikai divattervezők és alkalmazottjaik, üzleti partnereik hogyan küzdenek meg a helyzettel.

Today, we are announcing the creation of A Common Thread: CFDA/Vogue Fashion Fund for COVID-19 Relief, which is repurposing the CFDA/Vogue Fashion Fund. The CFDA/Vogue Fashion Fund was originally established as a response to the tragedy that took place on 9/11. Now, as we are all faced with new challenges, it is being repurposed-in addition to raising and distributing funds to those who have been most affected-to tell the stories of those who work tirelessly behind the scenes across the country in our incredibly strong and vibrant fashion industry. Applications will be available on the @CFDA website beginning on Wednesday, April 8 (and the fund is not limited to former Fashion Fund participants or members of the CFDA). Tap the link in our bio to donate to the CFDA/Vogue Fashion Fund for COVID-19 Relief and to learn more. Photographs courtesy of @cfda.

No Description

A videókat közzéteszik majd a Vogue és a CFDA oldalán is és lehetőség nyílik majd mindkét platformon pénzadományokat is felajánlani a járvány károsultjai számára.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az adománygyűjtő kezdeményezésünkkel az amerikai divatipar azon szereplőit segítjük, akik a koronavírus-járvány következtében valamilyen kárt szenvedtek el[/perfectpullquote]

– írja a Vogue és a CFDA közös nyilatkozata.

Gondolnak az ágazat minden szereplőjére

Nem csak a divattervezőket kívánjuk segíteni, hanem a beszállítókat is, például a varrónőket, vagy az alkatrészeket, kiegészítőket gyártó üzemeket, akik nem is feltétlenül CFDA vagy a Divatalap tagjai.

Anna Wintour elmondta, miért visel szinte mindig napszemüveget

Anna Wintour nem csak fül alá érő, akkurátusan levágott hajviseletéhez ragaszkodik, hanem hatalmas, fekete napszemüvegéhez is. Az elmúlt években számos paparazzi-kép készült róla, alig néhány napszemüveg nélkül. A sztárok sokszor kénytelenek elrejteni arcukat, hogy a kíváncsi tekintetektől megóvják magukat, de Anna Wintour nem csupán ennek okán rejti el a szemeit.

„Sokan tartanak attól, hogy nem fognak fizetést kapni, visszamondták a megrendeléseiket, be kellett zárniuk a boltjaikat, elvesztik a partnereiket, és az üzletük nem fogja túlélni a mostani vészhelyzetet. Mi a Vogue-nál a CFDA-vel karöltve eldöntöttük, hogy segítünk” – írta a főszerkesztőasszony.

Az első pályázati felhívás április 8-án jelenik meg.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.