A londoni Annabel klub 1963-ban nyitotta meg kapuit – de nem mindenkinek. Csak a sztárok, a híresek, a szépek találtak itt tárt karokra, a többiek csupán kintről kukucskálhattak befelé, de nem sok sikerrel.

Az egyik első állandó vendég Frank Sinatra volt, aztán Diana Ross, a The Rolling Stones, Ella Fitzgerald, Joan Collins, John Wayne és még sorolhatnánk. A hatvanas, hetvenes évek összes nagyágyúja megfordult a klubban gyakran vagy ritkán  ennek csak elfoglaltságaik vagy anyagi helyzetük szabhatott gátat (a klubtagság ugyanis nem volt olcsó).

Richardcaring Katemoss
Richard Caring, A Tulajdonos És Kate Moss / Fotó: David M. Benett

2003-tól a királynő is be-beugrott vacsorázni, és az Annabel dicsekedhet egyedüliként ezzel, a queen ugyanis soha másik night clubba nem tette be topánkás lábait. 

Ezeknek a gazdag, sőt, milliomos közszereplőknek, az Annabel törzsvendégeinek lételeme volt a partizás, a kimozdulás, mert meg kellett mutatniuk magukat, el kellett kápráztatni a többieket.

A luxus a mindennapoktól való menekülést jelentette, de az is hozzátartozott, hogy a mulatság után diszkréten elhagyják a helyszínt.

Felvételek persze nem készülhettek a sztárok és mindenféle celebritások mulatságairól, a kamerákat, fényképezőgépeket már az ajtóban elvették. Ha egy fotós mégis megpróbált bejutni, gyorsan a járdán találta magát a gépe nélkül. Az Annabelnek a titoktartás mindenek felett való volt.

Alan Davison
Elizabeth Taylor És George Hamilton Elhagyja A Night Clubot / Fotó: Alan Davidson

London, a közönségest mindig elítélő Brit birodalom fővárosa, a luxust is megvetette. A hagyományos, viktoriánus korabeli klubok nem hasonlítanak az Annabelre, egész napos nyitvatartásukkal, terülj-terülj asztalkáikkal azt vallották/vallják, hogy a szegénység megbocsátható, a közönségesség viszont olcsó.

Az Annabel évtizedekig a hírességek meghatározó klubhelye volt, ahol titokban kirughattak a hámból. Aztán kapuit bezárta egy rövid időre és most újra nyitott, de már egész más stílusban.

Megszűnt a kötelező dress code és a tagságot is meg kell újítani. A tulaj, Richard Caring szerint, aki “nem igazán cool”, az valószínűleg ki fog esni a belső körből. De persze mindenki újra bejelentkezik majd és reménykedik, hogy glamourja nem kopott még, hiszen az Annabel nem változott: aki itt mulat, az számít igazán.

F. Scott Fitzgerald mondata juthat az eszünkbe: “Hadd mondjak valamit a gazdagokról, tőled is, és tőlem is különböznek.” Fitzgerald tudta, hogy a glamour vonzó és visszataszító is a átlagembereknek, mert különleges, csillogó módja annak, ahogy mindenki vizslatja a másikat, és magát is a tükörben. Az igazság az, hogy mind szeretnénk bent lenni az Annabelben, hogy pohárral a kezünkben finoman hátba vágjuk Mick Jaggert, és akkor úgy érezhetnénk: megcsináltuk!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.