Videonapló formájában mutatja be Anne Frank naplóját a YouTube-on a hollandiai Anne Frank Alapítvány.

A sorozattal a fiatalokat akarják megcélozni

Luna Cruz Perez 13 éves színésznő meséli el rövid videókban a 75 éve lágerben elhunyt zsidó kislány történetét. Az 1944. augusztus 4-ig tartó eseményeket a napló alapján 15 részben mutatja be Anne szemszögéből az alapítvány YouTube-csatornáján, írja a Times of Israel. Az amszterdami ház rejtekéből ezen a napon hurcolták el a kislányt és családját a nácik.

Anne Frank Naploja Sorozat
Anne Frank / Fotó: Wikimedia

A sorozattal a fiatalokhoz próbálják közelebb vinni Anne történetét. Anne Frank 1929. június 12-én született Frankfurtban. Családja a nácik hatalomra jutása után Hollandiába menekült.

Anne Frank video diary | Trailer | Anne Frank House

What if Anne Frank had a camera instead of a diary? SUBTITLES: Dutch, English, French, German, Hebrew, Japanese, Portuguese, Russian and Spanish. Follow Anne…

Amszterdamban telepedtek le, ahonnan az ország náci megszállása után sikertelenül próbáltak kivándorolni Amerikába, így 1942-től bujkáltak. Ezt az időszakot örökítette meg naplójában Anne.

A 10 legolvasottabb könyvek egyike

Utolsó feljegyzése 1944. augusztus 1-jei keltezésű. Három nappal később a náci hatóságok felfedezték amszterdami rejtekhelyüket és elhurcolták a családot. Anne Frank 1945 márciusában, 15 éves korában a bergen-belseni táborban, tífuszjárványban halt meg, alig néhány héttel a láger felszabadítása és a háború vége előtt.

Anne Frank naplója került elő 70 év után és már előrendelhető magyarul

A lengyel Anne Franknak nevezett Reina Spiegelt 1942-ben, 18 éves korában ölték meg a nácik. A napló hetven évig el volt zárva a nyilvánosságtól, Renia családja most döntött úgy, hogy mégis kiadják, írja a CNN. Eddig érzelmi okokból nem nyúltak hozzá, sőt, Renia nővére úgy nyilatkozott, hogy csak rövid részleteket tudott egyszerre elolvasni belőle.

Anne Frank naplóját az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította, és az alkotás a világ tíz legolvasottabb könyve közé tartozik. A híres napló tavaly nyáron bővített kiadásban is megjelent, hiszen két titkosított oldalt fedeztek fel.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet