Olvasom Ilyen lett volna, ha Anne Frank videónaplót vezet, míg...

Ilyen lett volna, ha Anne Frank videónaplót vezet, míg a a nácik elől bujkál

Promóció

Videonapló formájában mutatja be Anne Frank naplóját a YouTube-on a hollandiai Anne Frank Alapítvány.

A sorozattal a fiatalokat akarják megcélozni

Promóció
- Advertisement -

Luna Cruz Perez 13 éves színésznő meséli el rövid videókban a 75 éve lágerben elhunyt zsidó kislány történetét. Az 1944. augusztus 4-ig tartó eseményeket a napló alapján 15 részben mutatja be Anne szemszögéből az alapítvány YouTube-csatornáján, írja a Times of Israel. Az amszterdami ház rejtekéből ezen a napon hurcolták el a kislányt és családját a nácik.

Anne Frank / Fotó: Wikimedia

A sorozattal a fiatalokhoz próbálják közelebb vinni Anne történetét. Anne Frank 1929. június 12-én született Frankfurtban. Családja a nácik hatalomra jutása után Hollandiába menekült.

Anne Frank video diary | Trailer | Anne Frank House

What if Anne Frank had a camera instead of a diary? SUBTITLES: English, Spanish, Portuguese, German, Dutch Follow Anne Frank and discover her story. SUBSCRIB…

Amszterdamban telepedtek le, ahonnan az ország náci megszállása után sikertelenül próbáltak kivándorolni Amerikába, így 1942-től bujkáltak. Ezt az időszakot örökítette meg naplójában Anne.

A 10 legolvasottabb könyvek egyike

Utolsó feljegyzése 1944. augusztus 1-jei keltezésű. Három nappal később a náci hatóságok felfedezték amszterdami rejtekhelyüket és elhurcolták a családot. Anne Frank 1945 márciusában, 15 éves korában a bergen-belseni táborban, tífuszjárványban halt meg, alig néhány héttel a láger felszabadítása és a háború vége előtt.

Anne Frank naplója került elő 70 év után és már előrendelhető magyarul

A lengyel Anne Franknak nevezett Reina Spiegelt 1942-ben, 18 éves korában ölték meg a nácik. A napló hetven évig el volt zárva a nyilvánosságtól, Renia családja most döntött úgy, hogy mégis kiadják, írja a CNN. Eddig érzelmi okokból nem nyúltak hozzá, sőt, Renia nővére úgy nyilatkozott, hogy csak rövid részleteket tudott egyszerre elolvasni belőle.

Anne Frank naplóját az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította, és az alkotás a világ tíz legolvasottabb könyve közé tartozik. A híres napló tavaly nyáron bővített kiadásban is megjelent, hiszen két titkosított oldalt fedeztek fel.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3