Anne Heche: Hollywood megbélyegzett, amiért Ellen DeGeneres-szel mutatkoztam a vörös szőnyegen

Anne Heche szerint színészi pályafutása megsínylette, amiért ellent mert mondani a nagy filmstúdiónak, és kérésük ellenére az ismert humorista-műsorvezetővel ment el filmje bemutatójára.

Úttörő páros

Anne Heche színésznő szerint Hollywoodban megbélyegezték, amiért a ’90-es évek végén felvállalta kapcsolatát Ellen DeGeneres-szel, az ismert műsorvezetővel, írja a The Guardian. A sztár szerint azért esett el fontos mozifilmektől, mert ragaszkodott hozzá, hogy együtt jelenjenek meg.
Anne Heche Ellen Degeneres Kapcsolat
Anne Heche / Fotó: Broadimage/Rex/Shutterstock
„A történetem változást hozott a világban, az egyenlő jogok felé tettünk lépéseket, amikor beleszerettem Ellen DeGeneres-be” – nyilatkozta Heche az amerikai Dancing With the Stars című műsorban.

Így változtatják meg a gender-nonkonformista színészek Hollywoodot – Contextus magazin

Világunkban a születéskori nem csupán egy múló állapot, vélik a gender-nonkonformisták. A világ művészei – színészek, zenészek – a genderizmusért küzdenek, hogy a nemek megváltoztathatóak legyenek. Grimes is születendő gyermekére bízza majd, hogy kiválassza saját nemét. A filmiparban történő változások mellett a divatipar is egyre nyitottabb a transzneműségre.

A pár 1997-ben ismerkedett meg, és még abban az évben áprilisban Heche DeGeneres-t kérte fel, hogy kísérje el a Tűzhányó című katasztrófafilm bemutatójára, amelyben Tommy Lee Jones és Don Cheadle partnereként játszotta a női főszerepet.
Heche állítása szerint a film forgalmazója, a 20th Century Fox azt mondta neki, hogy ha DeGeneres-szel jelenik meg, akkor szerződést bontanak vele. A műsorvezető erre kérte őt, hogy gondolja meg magát, de Heche hajthatatlan volt. “Elmentünk Ellennel a premierre, és még mielőtt a film befejeződhetett volna, kirúgtak. Hozzátették, hogy nem mehetek el a saját afterpartimra sem, nehogy lefényképezhessenek egy nővel” – mesélte táncpartnerének a felvételen a színésznő. A pár négy évig maradt együtt. Heche állítása szerint olyan erősen megbélyegezték, amiért felbontottak vele egy többmillió dolláros szerződést, hogy tíz éven át nem kapott szerepet egy filmstúdiótól sem.

Élete gyönyörű időszakának élte meg

Heche mielőtt nyilvánosságra került leszbikus kapcsolata, olyan filmeket forgatott, mint a Walking and Talking, Fedőneve: Donnie Brasco, Az esküdt, Tudom, mit tettél tavaly nyáron, Amikor a farok csóválja…, Hat nap, hét éjszaka. A következő években jóval kevesebb lehetőséget kapott, de sikeres tévés karriert futott be.

Így jöttem rá, hogy leszbikus vagyok – 14 nő vallomása – Contextus magazin

A szexualitás rendkívül széles spektrumon mozog és ezen a skálán rengeteg szürke zóna lelhető fel a nemi hovatartozás és az orientáció tekintetében. Magyarul: nincsenek egyértelmű kritériumok, amelyek alapján meg lehet határozni, hogy valaki meleg (vagy bármilyen más kategóriába sorolható). „Ha meg akarjuk határozni, ki tekinthető melegnek, úgy lehetne megfogalmazni, hogy a saját neme iránt vonzódik szexuálisan és/vagy érzelmileg.

„Életem gyönyörű időszaka, amire büszke vagyok. Társadalmi változást hozó forradalom részese lehettem, és ez nem jöhetett volna létre, ha nem szeretek bele” – mondta Heche korábban a DeGeneres-szel folytatott kapcsolatáról.

Ellen DeGeneres: Ex-partner Anne Heche weighs in on toxic workplace scandal

Ellen DeGeneres' ex-girlfriend actress Anne Heche has weighed in on the daytime talk show host's ongoing toxic workplace scandal. FOLLOW THE STORY: https://w...

A 20th Century Fox nem reagált a színésznő szavaira. Anne Heche azon hollywoodi sztárok közé tartozik, akik szüleiről kiderült később, hogy saját nemükhöz vonzódnak. Ellen DeGeneres idén nyáron hullámvölgybe került, miután több volt alkalmazottja panaszt tett az Ellen DeGeneres Show stábjában tapasztalt mérgező munkahelyi hangulatra. Halálhírét is keltették az interneten. Majd az új szezonban egy videós bocsánatkéréssel indult újra a show.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból