Hallgatom Meghalt Annie Ross brit-amerikai dzsezzénekes-színész 

Meghalt Annie Ross brit-amerikai dzsezzénekes-színész 

Promóció

Annie Ross brit-amerikai dzsezzénekes-színész 89 éves korában hunyt el. Az előadó úttörője volt a vokális énekstílusnak, olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Louis Armstrong vagy Robert Altman. 

Fiatal tehetség

Promóció
- Advertisement -

Annie Ross a napokban New York-i otthonában, 89 éves korában hunyt el. Menedzsere, Kim Coleman szerint halálát tüdőtágulás és szívbetegség okozta.

Annie Ross 1963-ban / Fotó: David Redfern

Ross Annabel Short 1930-ban született. Családja később New Yorkba emigrált Skóciából, amikor a kis Annie még csak négyéves volt. A színpadi élet már egészen fiatalon magával ragadta, gyermek szerepeket vállalt, beleértve a Judy Garland melletti fellépést az 1943-as Lily Mars bemutatóján, írja a The Guardian.

Igazi elöljárók

Annie Ross később New Yorkban telepedett le, és itt kezdett bele szólókarrierjébe is. Hírnevet azonban a Dave Lambert és Jon Hendricks társai közreműködésével létrejött triójával szerzett, amivel a vokális énekstílus úttörőjévé vált. Ennek lényege, hogy az éneket a dzsezzimprovizáció dallamához igazították. A trió hét albumot rögzített, köztük az 1962-es The Real Ambassadorst, Louis Armstrong és Dave Brubeck közreműködésével.

Meghalt Louis Mahoney, aki kitaposta az ösvényt másoknak

A közelmúltban Mory Kantét vesztette el a zenei világ, míg a képzőművészetben Emma Amos festőművészt búcsúzott, aki szintén harcolt a megkülönböztetés ellen. Most a filmvilág egyik legnagyobb fekete tehetsége, Louis Mahoney is életét vesztette, írja a . Karrierje elején Louis Mahoney volt a Royal Shakespeare Company első fekete színésze a hatvanas években.

Annie Ross továbbá olyan nagy nevekkel alkotott, mint Chet Baker, Robert Altman vagy Nina Simone. Heroinfüggősége azonban levegőváltást igényelt, így elhagyva Amerikát Londonban kezdett új életet egy éjszakai klub működtetésének formabontó ötletétől vezérelve. Később folytatta az éneklést és a színészkedést is, de nem adta fel a szórakozóhelyek iránti vonzalmát sem. Az utóbbi napokban további neves alkotóktól kellett elbúcsúznunk, mint Eddie Gale dzsezztrombitaművész, Juan Marsé író és Viktor Csizsikov képzőművész. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3