A legismertebb hackercsoport, az Anonymous “megtámadta” a chicágói rendőrség rádiófrekvenciáját, a Fuck tha Police volt hallható az adójukon.

Hivatalosan is emberölésnek minősítették George Floyd halálát

Floyd múlt szombaton történt halála miatt Amerika szerte tüntetések zajlanak, Donald Trump elnök pedig már a katonaság bevetésével fenyeget. Egy héttel a 46 éves afroamerikai férfi halála után kijött a hivatalos halottkémi jelentés. E szerint a férfinak leállt a keringése és a légzése a nyakát ért nyomás miatt. A vizsgálatot elvégző két orvos emberölésnek minősítette a történteket, szerintük Floyd nagy valószínűséggel már halott volt, amikor a mentőautóba emelték, írja a AFP.

Antirasszista Tuntetesek Usa 12
Tüntetések Zajlanak Az Egyesült Államokban George Floyd Halála Miatt / Fotó: Eric Thayer/Reuters

Milliók fejezik ki együttérzésüket és ítélik el a rasszizmust ismert és kevésbé ismert civilek is. A közösségi médiában rohamos tempóban terjed a #blacklivesmatter és a #blackouttuesday hashtagek. A négyszeres Grammy-díjas Billie Eilish nyugalomra intette a fehéreket, míg Beyoncé igazságot követel, Taylor Swift pedig hevesen kritizálta Donald Trumpot is.

Az Anonymous is “sorsközösséget” vállal a tüntetőkkel

A lőporos hangulat közepette az Anonymous hackercsoport is aktivizálta magát, majd a tüntetők oldalán beszállt a küzdelembe. Egy vasárnapi Twitter-bejegyzésükben a következőket írták:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Sorsközösséget vállalunk a tüntetőkkel, akik az USA velejéig korrupt, generációkat megbélyegző rasszista rendszere ellen harcolnak.[/perfectpullquote]

Első akciójuk során a minap sikeresen meghackelték a chicagói rendőrség belső rádiófrekvenciáját.

No Title

No Description

Valamivel több mint két percen keresztül az N.W.A. örökzöldjét, a Fuck tha Police című tracket bömböltették rajta.

NWA Fuck Tha Police video High Quality

I DO NOT OWN THIS !

Habár az „adás” csak rövid ideig tartott, a csoport ígérete szerint – a nagy sikerre való tekintettel – ezt még újabbak követhetik a közeljövőben.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet