Követem Élet + Stílus Az Anonymous hackercsoport figyelmezteti a TikTok-felhasználókat, hogy töröljék az...

Az Anonymous hackercsoport figyelmezteti a TikTok-felhasználókat, hogy töröljék az alkalmazást

Promóció

Az Anonymous csoport hackerei arra figyelmeztetnek, hogy a TikTok alkalmazás nem más, mint egy kínai kémprogram.

Az Anonymous csoport rengetegen követővel bír

Promóció
- Advertisement -

Az Anonymous-hackerek globális szinten jelen vannak és utánamentek az Isis-nek, leleplezték a nemi erőszaktevőket és a TikTok felhasználók által megtrollkodott Donald Trumpnak és a Ku Klux Klannak is feltárták a titkait, de sorsközösséget vállaltak a Black Lives Matter-tüntetőkkel is. A csoport legutóbb a TikTok nevű népszerű közösségi alkalmazást ítélte el.

/ Fotó: Deviantart

„Töröljétek azonnal a TikTokot. Ha ismersz valakit, aki használja, akkor magyarázd el neki, hogy ez tulajdonképpen a malware vírus, amit a kínai kormány üzemeltet, egy átfogó kémtevékenység részeként” – figyelmeztet az Anonymuos a Twitteren, írja a Dazed.

A csoportnak több mint 6,4 millió követője van Twitteren. Arra hivatkoztak, hogy a Redditen egy mérnök azt állította, hogy a TikTokot arra tervezték, hogy biztonsági és személyes információkat gyűjtsön a felhasználóról. De erre vonatkozóan jelenleg nem állnak rendelkezésre bizonyítékok. Igaz, Kína a járvány alatt is egyre inkább kiépítette a lakosok megfigyelését.

Számos kritika érte már a Tiktokot

Az Anonymous csoport szerint a TikTok gyerekekről és tizenévesekről gyűjt adatokat, hogy vásárlási szokásaik és politikai nézeteik fejlődését vizsgálják. Teszik ezt azért, hogy megtalálják a legjobb módszereket arra, hogy a következő 5-10 évben manipulálhatóak legyenek. Ezzel pedig Kína számos országban szerezhet befolyást a társadalomra.

A hír azután kapott szárnyra, hogy India bejelentette 59 kínai applikáció, köztük a TikTok betiltását, mivel nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

A TikTok a hongkongi székhelyű ByteDance cég tulajdonában van, amit az Amerikai Egyesült Államok is vizsgált a Kínai Kommunista Párthoz fűződő kapcsolatai miatt. Korábban kritizálták az applikáció feketék iránt tanúsított szigorú cenzúráját is. 2019-ben pedig a TikTok számos LMBTQ-tartalmat cenzúrázott, olyan helyeken is, ahol a homoszexualitás sohasem volt illegális. Bocsánatot kellett kérnie, miután egy felhasználót azért tiltottak ki a platformról, mert kritizálta a kínaiak ujgur-muszlimok felé tanúsított bánásmódját.

A kínai hackerek az Egyesült Államokban fejlesztett koronavírus-ellenszer eredményeit vették célba

A kínai Wuhanból indult koronavírus gyorsan világjárvánnyá nőtte ki magát, ami emberek millióit késztette otthonmaradásra és elővigyázatosságra. A betegségről még mindig túl keveset tudunk, hetente új tüneteket regisztrálnak, és sok országban az emberek tesztelése is kezdő stádiumban toporog. Ugyan sok nemzet – Az beleértve Magyarországot is – küzd a fertőzés elleni vakcina megtalálásért, ez nehezebb és hosszadalmasabb procedúrának tűnik, mint gondolnánk.

A TikTok ráadásul mindenfajta figyelmeztetés nélkül tilt le felhasználókat a szabályok megszegése miatt, a szankciók megmagyarázása nélkül.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3