Történelmet írt Anthony Hopkins, de nem csak az aranyszoborral hívta fel magára a figyelmet. De aligha tudjuk hibáztatni, elvégre helyi idő szerint hajnalban tartották a gálát.

Nem vállalta be a hosszú utat a korára való tekintettel

A vasárnap esti Oscar-gála rendhagyó módon nem a legjobb film kategóriájával zárult, hanem a legjobb férfi főszereplőjévél, és mivel a díjazott nem volt jelen, meglehetősen lapos vége lett a műsornak. 

Azóta azonban már többet megtudtunk arról, hogy mit is csinált a ceremónia alatt a The Father (Az apa) című filmben alakított szerepéért az Oscart begyűjtő Anthony Hopkins: aludt.

Anthony Hopkins Az Apa Oscar Dij 2021
Anthony Hopkins 2011-ben / Fotó: Alexandre Meneghini / AP

Hopkins ugyanis épp Walesben tartózkodott, és a 83 éves színész – aki most már a legidősebb Oscar-díjas címét is magáénak tudhatja – nem vállalta be az utazást Los Angelesbe, az idei Oscar szervezői pedig mellőzni akarták a zoomos bejelentkezéseket.

Történelmet írt Anthony Hopkins

A színészlegenda emiatt utólag, egy Instagram-videóban mondta el a köszönőbeszédét, hangsúlyozva, hogy nem számított a díjra. A szakma valóban nem őt, hanem a tavaly elhunyt Chadwick Bosemant tartották esélyesnek a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

A színész ügynöke a People magazinnak elmondta, hogy Anthony Hopkins valóban aludt (az időeltolódás miatt miért is ne tette volna), és helyi idő szerint hajnali négykor ébresztették fel, hogy közöljék vele, nyert egy Oscart.

Kapcsolódó cikk

Hopkinsnak egyébként ez volt a hatodik jelölése és második Oscar-díja, ezzel a brit színészóriás Oscar-történelmet írt: a 83 éves színész lett a legidősebb, aki megkapta a rangos elismerést. A díjazottak listáján ebben a cikkünkben olvashatod.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk