A bárányok hallgatnak és a Westworld színésze, Anthony Hopkins a színészet mellett a festészetet is mesterifokon űzi.

Már gyerekkorában is érdekelte a rajzolás

Anthony Hopkinsot legutóbb a Netflixen láthattuk A két pápa című életrajzi filmben, de a pszichopata gyilkos, Hannibal Lecter karakterének eljátszásáért ismerik legtöbben. Az alakításáért Oscar-díjat nyert színész ezúttal olyan videót osztott meg a TikTokon, amelyen egyik festménye előtt táncol a Toosie Slide című számra.

Anthony Hopkins
/ Fotó: Anthony Hopkins Hivatalos Instagram-Oldala

A színész az ARTnews számára adott interjúban mesélt a művészi hátteréről, és arról, mivel töltötte idejét a karantén alatt Malibu-i otthonában.

#Drake I’m late to the party… but better late than never. @oficialstallone @arnoldschnitzel #toosieslidechallenge

Anthony Hopkins (@anthonyhopkins) has created a short video on TikTok with music original sound. | #Drake I’m late to the party… but better late than never. @oficialstallone @arnoldschnitzel #toosieslidechallenge

A művészettel való kapcsolata gyerekkorára vezethető vissza, bár nem járt művészeti iskolába, szeretett rajzolni és zongorázni. A szomszédjukban lakó lány, aki művészeti iskolában járt, elhívta egy stúdióba, ahol megismertette vele a festészetet.

15 évesen kezdett rajzolni, és volt, aki szerint hivatásos illusztrátornak vagy képregényrajzolónak is elmehetne.

Viszonylag későn a felesége, Stella Arroyave unszolására kezdett el ismét rajzolással foglalkozni. 2003-ban az esküvői vendégekről készített portrékat, amit aztán nekik ajándékozott, így kezdett el újra ezzel a képzőművészeti formával foglalkozni.

Hannibal Lecter Thank You GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Thank You GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Anthony Hopkins azt is elárulta, miért nem tanulta soha a művészetnek ezt az ágát. Barátja, Stan Winston, aki többek között a Jurassic Park trükkjeiért is felelt, mikor meglátta Hopkins festményeit, azt javasolta, ne járjon semmilyen képzésre, mert csak elrontanák a tehetségét. A kreativitása zsigerből jön, amit Stan Winston is azonnal felismert.

A karanténban fest, ír és zongorázik

A karanténban töltött idejéről is mesélt az Oscar-díjas színész. Napi rutinjához hozzátartozik a testedzés, de szívesen néz krimisorozatokat a tévében.

David Lynch Az elefántember című filmjét 40 éve mutatták be, most felújítják

David Lynch Az elefántember című filmjét 40 éve mutatták be, most felújítják A filmet több kategóriában jelölték Oscar-díjra A történelmi drámában olyan sztárok szerepeltek, mint John Hurt, Anthony Hopkins és Anne Bancroft. A film a XIX. századi Londonban játszódik, ahol a súlyos testi hibákkal torzított testű, John Merrick történetét követhetjük nyomon.

Ha teheti, zongorázik is, és jelenleg három forgatókönyvön dolgozik. Mint mondta, nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy a festészetre is marad ideje. A képzőművészet terén nagy hatással voltak rá Oskar Kokoschka és Francis Picabia munkássága. Továbbá szereti Picasso, Degas és Monet műveit, amelyek szintén inspirálják.

Anthony Hopkins azt tanácsolja mindenkinek, aki festeni szeretne vagy belevágna valamilyen kreatív tevékenységbe, hogy azt szabadon tegyék. Ne elemezzék, hogy az jó-e vagy rossz, hanem engedjék szabadon a fantáziájukat, legyen szó festésről vagy akár írásról! Ha megengeded magadnak, hogy akár rossz is lehet a végeredmény, az felszabadító hatású lesz a kreativitásra, mondta.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Megszabadulhatsz a gondolatok akadályozó hatásától [/perfectpullquote]

– vélekedik a színész a kreativitásról.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.