Két Oscar-díjas, Anthony Hopkins és Olivia Colman lesznek a főszereplői az Apa filmnek

Anthony Hopkins és Olivia Colman Oscar-díjas színészek lesznek a sztárjai The Father (Apa) című filmnek, amely Florian Zeller francia író Le Pere című Moliere- és Tony-díjas színművéből készül.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a produkciót a hamarosan megnyíló cannes-i filmfesztivál filmvásárán mutatják be a forgalmazóknak. Zeller 2012-ben született darabja Párizsban debütált a szerző rendezésében, majd elnyerte a legjobb színműnek járó Moliere-díjat.

A londoni West Enden James McDonald rendezte meg 2015-ben. Egy évvel később pedig már a Broadwayn láthatta a közönség Doug Hughes rendezésében.

Az előadás több Tony- és Laurence Olivier-díjat is kapott. Magyarországon az Orlai Produkció mutatta be Apa címmel.

olivia coleman anthony hopkins the father film apa film
Olivia Colman és Anthony Hopkins is szerelem az Apa filmben / Fotó: Getty Images

A filmfeldolgozásban, amelynek forgatókönyvét is Zeller írta. Anthony Hopkins egy idős embert alakít, aki minden segítséget visszautasít a lányától, Anne-től (Olivia Colman). Anne partnerével Párizsba költözik, ám az apának akkor már nagy szüksége lenne rá. A darab a korábban magabiztos, erős, független ember szívszorító küzdelmét ábrázolja a talpon maradásért, miközben bemutatja Anne vívódásait is, aki nem tudja, mit is tehetne az apjáért.

Ezeket az LMBTQ-filmeket érdemes megnézned / ContextUs

A tavalyi és az idei év is áttörést jelentett az LMBTQ-filmek területén. Nem csupán remek sztorik születtek, de filmművészeti szempontból is igényes és időtálló történeteket láthattunk/láthatunk. Az alábbi lista bővíthető természetesen, és remélhetőleg bővülni is fog a következő években!

A filmet rendező Zeller megszokott fordítójával, Christopher Hamptonnel együtt dolgozott a forgatókönyvön. A forgatás májusban kezdődik Nagy-Britanniában. A produkciót a Viewfinder és az Embankment, valamint az Elarof Fund és a Film4 finanszírozza.

legolvasottabb

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból